perjantai, 15 toukokuu 2015 10:38

Rullakiekon MM-kisat // Päävalmentaja Nurmberg: ”Kotikisajoukkueeseen tunkua”

Kirjoittanut Henna Malmberg
Timo Nurmberg kultatuolissa 2014 MM-kisoissa. Timo Nurmberg kultatuolissa 2014 MM-kisoissa. IIHF

Rullakiekkomaajoukkueen päävalmentaja Timo Nurmberg odottaa Tampereen MM-kotikisoja innolla. Myös pelaajien hinku päästä joukkueeseen puolustamaan viime kesänä voitettua maailmanmestaruutta on kova.

 

Rullaleijonien MM-joukkue nimetään kesäkuun puolivälissä ja tuolloin selviää, ketkä pukevat Leijona-paidan päälleen heinäkuussa.

– Kevään viikonloput kuluvat tiiviisti rullakiekon SM-liigan otteluita katsellessa, pelaajiston runko muodostuu SM-liigan pelaajista. Mukaan joukkueeseen on tunkua myös esimerkiksi Liigasta: kaikelle kansalle tuttuja Liiga-pelaajia jopa aivan pistepörssin kärkikymmeniköstä toivoo pääsevänsä kisoihin. Heidän suhteensa pitää ensin selvittää lupa-asiat kuntoon seurojen kanssa, Nurmberg sanoo.

Joukkueen nimilista valmistuu kesäkuun puolivälissä. Koska rullakiekon SM-liiga päättyy vasta viikkoa ennen kisoja, MM-leiri vedetään läpi tiiviissä kolmen päivän jaksossa.

– Peruspelaamisemme on kovaa tasoa ja viime kesän konseptia voidaan pitkälti hyödyntää myös MM-kotikisoissa. Yksi asia jota meidän pitää kehittää ja parantaa on ylivoimapelaaminen.

– Tänä vuonna saamme toivottavasti myös tsemppausapua kotiyleisöltä. Tampere on suomalaisen rullakiekon kehto ja Hakametsässä on taatusti hienoa pelata kotiyleisön edessä, itse vuoden 2005 MM-kotikisoissa Kuopiossa pelannut Nurmberg hehkuttaa.

Rullakiekolle kotikisat on samalla hieno mahdollisuus houkutella uusia harrastajia mukaan lajin pariin.

– Rullakiekko on loistavaa kesäharjoittelua: terapeuttista ja ennen kaikkea hauskaa. Laji vaatii ja kehittää pelinlukutaitoa ja sopii valtavan hyvin kiekkoilijoille. Yleisön näkökulmasta rullakiekko on taas äärimmäisen viihdyttävä laji. Liike, kiihdytykset ja hämäykset nostavat huippuyksilöt esiin jääkiekkoa selvemmin.

– Kesälomasta kannattaa ehdottomasti käyttää päivä tai parikin MM-kotikisapelien katsomiseen ja tietysti Rullaleijonien kannustamiseen, Nurmberg sanoo.

2015 Rullakiekon MM-kisat pelataan Tampereella 5.-11. heinäkuuta. Edulliset pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteen verkkokaupassa, myyntipisteissä ja R-kioskeissa ympäri maan. Turnausaikana pääsylippuja saa myös Hakametsän lipunmyyntipisteestä, joka avautuu ottelupäivinätuntia ennen ensimmäisen ottelun alkua.