perjantai, 13 joulukuu 2019 20:01

Naisleijonat kärsi tappion Ruotsille – Otteluraportti

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Naisleijonat kärsi tappion Ruotsille – Otteluraportti Tiina Karinen

Euro Hockey Tourin toinen ottelu Saksan Füssenissä oli Naisleijonien osalta tuskainen. Pitkästä aikaa kohdattu Ruotsi kaivoi ottelusta voiton maalein 4–1.

Avauserä oli molemmilta joukkueilta vaisu ja päättyi maalittomana. Toisessa erässä ottelun hallinta siirtyi Suomelle ja pelin tempo nousi. Ruotsi onnistui kuitenkin iskemään avausmaalin. Naisleijonat kuittasi pelin nopeasti tasoihin, mutta erän lopulla Suomen löysä puolustuspään pelaaminen kostautui ja Ruotsi rankaisi toistamiseen.

Naisleijonien valmennus yritti herätellä joukkuetta jopa maalivahdin vaihdolla, mutta toiselle erätauolle siirryttiin Ruotsin maalin johdossa.

Kolmannen alussa Naisleijonien kiri koki kolauksen, kun ruotsalaispelaaja karkasi läpiajoon ja viimeisteli vastustamattomasti rystyllä kiekon Suomen maalin kattoon. Ottelun loppupuolella Suomelle tarjottiin kahdesti ylivoimaa ja Naisleijonat yrittävät kaventaa ottelua ilman maalivahtiakin, mutta hyvästä painostuksesta huolimatta kiekkoa ei saatu toista kertaa Ruotsin maaliin. Ruotsi sen sijaan onnistui viimeistelemään loppulukemat 4–1 tyhjään maaliin.

Suomen parhaana pelaajana palkittiin Jenni Hiirikoski.

SWE – FIN 4-1 (0–0, 1–2, 0–2)

Suomen maalintekijä:
1-1 Viivi Vainikka (Minnamari Tuominen, Emma Nuutinen)

Torjunnat:
Sara Grahn 10+10+24=34
Meeri Räisänen 11+6+0=17 (vaihto 34:48)
Jenna Silvonen 0+1+2=3

Naisleijonien turnauksen päätösottelu pelataan lauantaina Saksaa vastaan. Ottelu alkaa klo 18:30 Suomen aikaa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia