sunnuntai, 11 marraskuu 2018 15:50

Naisleijonien Linda Välimäki kevään MM-kotikisoista: "Tulkaa ihmeessä kattomaan huippulätkää!"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Naisleijonien Linda Välimäki kevään MM-kotikisoista: "Tulkaa ihmeessä kattomaan huippulätkää!" Siiri Markkanen

Tampereen Ilveksen ja Naisleijonien pitkäaikainen hyökkääjä Linda Välimäki oli lauantaina poikkeuksellisesti vieraana miesten Karjala-turnauksessa. Välimäen kanssa Hartwall Arenalle saapuivat Ilveksen innokkaat kiekkotytöt, joilla oli kunniatehtävänä toimia Suomen ottelun Kunnioita Peliä -junioreina.

- No ihan hyvin on kausi lähtenyt käyntiin. Seurajoukkuetta oon yrittänyt auttaa mahdollisimman paljon. Nyt jäi maajoukkuereissu väliin henkilökohtaisten syitten vuoksi, kun iskä on niin huonossa kunnossa. Niin sovittiin että jäädään nyt sitten kotiin, Välimäki kertoo oman alkukautensa tunnelmia, viitaten samalla Naisleijonien olevan Kanadassa turnauksessa samaan aikaan.

Ensi kevään naisten MM-kotikisat siintävät jo luonnollisesti Välimäenkin mielessä ja ne heijastuvat ajatuksiin ja tekemiseen joka päivä.

- Kyllä ne jo kovasti siintää ja ovat kyllä joka päivä mielessä. On tosi hienoa, että ollaan saatu kisat Suomeen. Viime kotikisoissa, kun ne oli Hämeenlinnassa vuonna 2009, niin mut oli jo valittu siihen kisajoukkueeseen mutta loukkaannuin viime hetkellä eikä mun kisapassia sitten leimattu. Niistä on siis vähän jäänyt hampaankoloon, niin on tosi hieno mahdollisuus pelata nyt sitten niin hyvin, että pääsee joukkueeseen mukaan.

28-vuotias Välimäki on jo kokenut konkari Naisleijonissa. Ylöjärveläisellä on vyöllään kaksi MM-pronssia sekä kaksi olympiapronssia joista viimeisin tuli viime talvena Pyeongchangista. Tuoreen olympiamenestyksen jälkeen ja tulevien kotikisojen ohella Välimäki uskookin, että tyttö- ja naiskiekolla menee erittäin hyvin.

- Kyllä mä uskon, että ne tuo näkyvyyttä. Ja kun oli nuo hyvin menneet Korean olympiakisat, niin saadaan siitä sitten hyvä jatkumo, että saadaan jatkossakin lisää hyviä pelaajia. Ainakin Tampereelle on tosiaan tullut jo paljon uusia tyttökiekkoilijoita ja se on tosi hieno juttu, Ilveksen hyökkääjä iloitsee.

Suomi on aina kovasti tyrkyllä mitalitaistossa heti Kanadan ja Yhdysvaltojen takana, eli myös naiskiekon puolella tehdään paljon asioita oikein.

- Kyllä meillä mahdollisuudet siihen on, että pystyttäisiin haastamaan Pohjois-Amerikkalaiset maat. Nyt onkin oikein hyvät mahikset, kun olympiakomitea on tukenut ja jääkiekkoliitto on laittanut uuden strategian, että pitää kehittää tyttökiekkoa.

Tyttö- ja naiskiekko on siis nosteessa, mutta mitä voitaisiin vielä tehdä paremmin että saataisiin näkyvyyttä entistä enemmän?

- No varmaan sillä, että noi miesjoukkueet ottaisi sitä enemmän esille. Ja tietenkin myös menestyminen MM-kisoissa, kyllähän se luonnollisesti lisää näkyvyyttä. Ne on ehkä ne kaks sellaista keinoa millä vois sitä lisää saada. Mutta jotenkin mä aattelen, että jos noi miesten Liiga-seurat huomioisi naiskiekkoa enemmän, niin se toisi samalla myös näkyvyyttä sitten meille, Välimäki tuumii.

Pientä esimakua tästä toivottavasti saatiin jo Oulussa, kun Kärppien Liiga-joukkue piti yhteiset mestaruusjuhlat naisten joukkueen kanssa.

- Joo, just jotkut tollaset tempaukset sekä sitten sellaiset yhteispeli tapahtumat mitä on ollu Turussa, niin tuo näkyvyyttä. Eikä tavallaan sitten tarvitse itse niin kauheeta panostusta silti olla.

Naiskiekkoilijoiden arki poikkeaa aivan täysin miesten vastaavasta. Oman pelaajauransa ohella Välimäki myös valmentaa; ei siis ole mikään ihme että vapaa-aikakin kuluu missäs muualla kuin jäähallilla.

- Se riippuu niin päivästä. Yleensä maanantai on mulla sellanen lepopäivä, kun viikonloppuna on ollu pelit. Maanantai-iltana on sitten tyttöjen harjoitukset, siellä kun oon valmentajana. Tiistaina on aina aamujäät ja sen jälkeen vähän voimaharjoittelua ja illalla on sitten yleensä poikien jäät. Sillä tavalla se rytmitetään, että ensin on poikien jäät ja sitten on naisten jäitä. Ja sitten tosiaan valmennan vielä noita tyttöjä, niin kyllä sitä saa myös vapaa-ajan kulumaan jääkiekon parissa, Välimäki avaa hieman omaa arkeaan ja rutiinejaan.

Panostus ja keskittyminen tuleviin kotikisoihin on kova ja lähtökohtakin on  maajoukkuehyökkääjän mukaan tällä hetkellä ihanteellinen.

- Kyllähän me tosi hyvin pystytään nyt panostamaan. Kyllä se on ollut iso tuki, että ei tartte tehdä kokopäivätyötä kun on se apuraha. Sitten tietysti kun itse aloitin tuolla Ilves RY:llä kehittää tuota tyttöjääkiekkoa, niin siihen saa kyllä aikaa kulumaan niin paljon kun vaan haluaa. Kyllä meillä mun mielestä on hyvät mahdollisuudet tällä hetkellä keskittyä jääkiekkoon.

Naisten jääkiekon MM-kilpailut pelataan Espoossa ensi huhtikuussa. Välimäki toivoo yleisön löytävänsä tiensä areenan lehtereille ja kannustaa varsinkin tyttöjä tulemaan rohkeasti hallille mukaan.

- Toivottavasti sinne tulee tosi paljon tyttökiekkoilijoita katsomaan ja kannustamaan. Siellähän on vielä samaan aikaan kisojen kanssa se Mini Aurora Cup, mikä on tyttökiekkoilijoiden päätöstapahtuma, missä on aina ollut tosi paljon tyttöjä. Kyllä mun viesti on se, että tulkaa ihmeessä kattomaan huippulätkää! Ja jos siellä on tyttöjä jotka vielä joskus itse haluaa olla siellä jäällä Suomi-paita päällä, niin kannattaa tulla katsomaan miten joukkue siellä pelaa. Toivottavasti saataisiin sinne siis paljon yleisöä paikalle ja tulisi hieno tapahtuma! Välimäki lähettää terveisensä.


Naisten MM-kisat pelataan Espoossa 4.-14.4.2019. 


 

Olet nyt

Lisää kotikisauutisiaNaisten maailmanmestaruudesta pelattiin 4.-14.4.2019 Espoossa.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


LOHKOJAKO:
Alkulohko A:

Kanada
Suomi
Sveitsi
USA
Venäjä

Alkulohko B:
Japani
Ranska
Ruotsi
Saksa
Tshekki


SUOMEN OTTELUT:
Alkulohko:

To 04.04. 19:30
Suomi 2–6 USA
La 06.04. 16:00
Venäjä 0–4 Suomi
Ma 08.04. 16:00
Suomi 6–2 Sveitsi
Ti 09.04. 19:30
Kanada 6–1 Suomi
Puolivälierät:
To 11.04. 19:30
Suomi 31 Tshekki
Välierät: La 13.04.
16:00 Kanada 2–4 Suomi
20:00 USA 8–0 Venäjä
Mitaliottelut: Su 14.04.
16:00 Pronssiottelu:
Kanada 7–0 Venäjä
20:00 Loppuottelu
USA 2–1 VL Suomi


MM-KISOJEN KOKO OTTELUOHJELMA


KISALIPUT MYY TICKETMASTER


IIHF:N VIRALLISET MM-KISASIVUT


MM-JOUKKUEEN ESITTELYVIDEO


SUOMEN MM-JOUKKUE

Pelaajaesittely avautuu nimeä klikkaamalla.

Maalivahdit:
1 Suonpää Eveliina
31 Silvonen Jenna
41 Räty Noora

Puolustajat:
2 Rahunen Isa
4 Lindstedt Rosa
6 Hiirikoski Jenni
7 Laitinen Nelli
8 Viitasuo Ella
15 Tuominen Minnamari
88 Savolainen Ronja

Hyökkääjät:
9 Hovi Venla
10 Välimäki Linda
11 Rajahuhta Annina
12 Holopainen Elisa
13 Sallinen Riikka
19 Nieminen Petra
22 Nuutinen Emma
23 Hakala Sanni
24 Tulus Noora
25 Vainikka Viivi
33 Karvinen Michelle
61 Niskanen Tanja
77 Tapani Susanna


HSL KYYDITSEE KISAPAIKALLE
Katso aikataulut
Lataa sovellus


8 VINKKIÄ KISAVIERAALLE


 

MM-kisojen valmentajapeli

Tervetuloa MM-kisoihin!

Naisleijonien uutiset kausi kaudelta