perjantai, 14 joulukuu 2018 19:45

Pikahälytyksellä Naisleijoniin liittynyt Emmi Rakkolainen avasi Saksa-ottelussa maalitilinsä: "Menohaluja oli hirveästi"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Emmi Rakkolainen. Emmi Rakkolainen. Pasi Mennander

Hyökkääjä Emmi Rakkolainen sai tiistai-iltana yllättäen kutsun Naisleijoniin, kun selvisi, että Noora Tulus ei pysty pelaamaan Euro Hockey Tourin kotiturnauksessa. Perjantain Saksa-ottelussa Rakkolainen pääsi jo pelaamaan ja iski heti maalin.

- Oli hyvä matsi. Puhuimme ennen peliä, että meidän on oltava ytimessä koko ottelun ja mielestäni pystyimme siihen, Rakkolainen summasi.

Rakkolainen teki ensimmäisen maalinsa Naisleijonissa 1.6.2018 ottelussa Japania vastaan. Perjantain Saksa-pelissä hän iski paluukiekon verkkoon ottelun kolmannessa erässä. Osuma sinetöi Suomen 6-1-voiton.

- "Tankki" (Tanja Niskanen) tuli hyvin sisään, haastoi ja veti. Pääsin sitten tuikkaamaan riparin sisään. Kyllähän se aina hyvältä tuntuu tehdä maali, Rakkolainen kertasi.

Rakkolainen pelasi Suomen kolmosketjussa Tanja Niskasen ja Saana Valkaman kanssa.

- Tankilla on huikea luisteluvoima ja Saana on pelaajana äärimmäisen periksiantamaton. Itse pyrin riistämään kiekkoja ja maalipaikan saadessani laittamaan sisään, Rakkolainen määritti.

Rakkolainen oli Naisleijonien kokoonpanossa jo torstain Ruotsi-ottelussa, mutta peliaikaa ei silloin vielä tullut. Lauantaina Suomi kohtaa turnauksen päätöspelissään Sveitsin. Itseltään hän odottaa rauhallisempaa pelaamista.

- Kiekollisena pitää pelata rauhallisemmin. Tässä ensimmäisessä pelissä meni vähän yliyrittämiseksi, menohaluja oli hirveästi.

- Varmasti tulee kova kamppailu. Meidän on oltava jälleen ytimessä ja pelata kovaa. Ei anneta vastustajalle tilaa, mennään kovaa, tehdään maalit ja voitetaan peli, Rakkolainen summasi.

Ottelu Suomi-Sveitsi alkaa Hämeenlinnan jäähallissa lauantaina kello 15:30. Ottelusta on suora lähetys Leijonien verkkopalvelussa.

Emmi Rakkolaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Euro Hockey Tour -turnauksen tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Näin syntyi Emmi Rakkolaisen viimeistelemä 6-1-maali:

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia