torstai, 13 joulukuu 2018 09:43

Naisleijonien päävalmentaja Pasi Mustonen odottaa Ruotsi-ottelusta kasvojen pesua: "Tunnemme toisemme läpikotaisin"

Kirjoittanut Joni Hildén
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Pasi Mustonen Naisleijonien keskiviikon jääharjoituksissa. Pasi Mustonen Naisleijonien keskiviikon jääharjoituksissa. Pasi Mennander

Naisleijonien pelit jatkuvat torstaina Tampereella, kun Suomi kohtaa päiväottelussa Ruotsin. Hakametsässä kello 12 alkava ottelu on osaltaan myös kasvojen pesun paikka, kun tiistaina joukkue koki 2-3-tappion Japania vastaan.

- Se oli hyvä heads up meille valmennukselle ja pelaajille. Japani kehittyy valtavaa vauhtia, leirittää ihan mielettömästi joukkuetta ja pelaa taktisesti hyvää peliä, ovat oppineet pelaamaan taktisesti hyvää peliä. Puolustaa hiton hyvin ja heillä on tekninen, taitava joukkue ollut jo jonkun vuoden. Yhtään et voi löysätä, päävalmentaja Pasi Mustonen sanoi.

Sen Suomi näki heti alkuun, kun japanilaiset tappion kotikisoihin valmistautuvalle joukkueelle tarjosi. Tappiota ei kovin pitkään ehditty murehtia, kun valmistautuminen alkoi torstaiseen Ruotsi-otteluun.

- Tunnemme toisemme läpikotaisin. Olen ollut neljä ja puoli vuotta päävalmentajana ja ollaan Ruotsin kanssa kohdattu 35 kertaa, joista ollaan voitettu 29 kertaa ja kuudesti hävitty. Ruotsi tietää sen, niin kyllähän meillä henkinen yliote on, mutta pelata täytyy myös hyvin, Mustonen tietää.

Joukkueet tuntevat toisensa todella hyvin ja odotettavissa on tiukkaa vääntöä EHT-pisteistä. Mustonen ei usko, että mitään ihmeellisiä yllätyksiä olisi luvassa. Vääntö tulee olemaan siis tiukka, mutta Suomella on erittäin hyvät mahdollisuudet avata turnauksen voittotilinsä.

- Hyvällä valmistautumisella, niin kyllä me se ottelu klaarataan, Mustonen lupasi.

Ottelu on osa isompaa maajoukkuetapahtumaa, jonka ympärillä on niin ikään miesten ottelu torstai-iltana sekä juhlallisuudet, joissa nostetaan Leijonakapteeni Timo Jutilan pelipaita Hakametsän jäähallin kattoon.

- Jääkiekkoliitolta hieno idea pitää teemapäivä, että miehet ja naiset pelaavat, ja Jutin paita nostetaan kattoon. Innolla odotetaan. Haasteellinen peliaika tietysti, arkipäivä kahdeltatoista, saadaanko yleisöä runsaasti naisten peleihin. Mielenkiintoinen päivä luvassa, Mustonen päätti.

Suomen ja Ruotsin välinen kamppailu pelataan Tampereen Hakametsässä kello 12 alkaen. Ottelua voi seurata Ylen kanavilta.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia