lauantai, 10 marraskuu 2018 07:31

Naisleijonille tappio armottoman taistelun jälkeen - "Pelirohkeus kasvaa ottelu ottelulta"

Kirjoittanut Karri Kirjasuo
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Suomen naisten maajoukkue kohtasi Kanadan 4 Nations Cupin alkusarjan viimeisessä ottelussa Kanadan Saskatoonissa. Naisleijonat esittivät raivoisan taistelun ja ajoivat Kanadan tiukille. Ottelun voitto kirjattiin Kanadalle maalein 3-0.

Ottelun alku oli Suomen kannalta vaikea, kun Kanada iski ensimmäisestä tekopaikasta ottelun avausmaalin. Tämän jälkeen Naisleijonat tarjosivat tasaisen ja kovan vastuksen. Hieman paremmalla onnella olisi ensimmäinen erä kääntynyt Suomen eduksi, mutta useammasta hyvästä tekopaikasta huolimatta osumia ei saatu aikaiseksi. Sen sijaan Kanada siirtyi varsin onnekkaasti kahden maalin johtoon kiekon pompattua avopaikkaan, josta kanadalaiset eivät erehtyneet.

Yleensä Naisleijonille vaikeat toiset erät pohjoisamerikkalaisia vastaan olivat muisto vain ja Naisleijonat pelasivat tasapainoista ja liikkuvaa peliä. Edes kahdesta peräkkäisestä alivoimasta huolimatta Kanada ei päässyt maaleilla juhlimaan. Maalivahti Noora Räty jatkoi varmoja otteitaan ja Suomen puolustuspeli toimi tiiviisti.

Kolmannessa erässä Naisleijonat virittivät kiriä ja loivatkin muutaman hyvän maalipaikan, mutta onnistumisia ei nähty. Ottelun lopussa Suomi haki kavennusta ilman maalivahtia ja Kanada onnistui viimeistelemään loppunumerot Suomen tyhjään maaliin.

 

 

- Ottelusta jäi positiivisesti mieleen joukkueen kovuus ja kyky vastata Kanadan fyysisyyteen. Pelirohkeus kasvaa ottelu ottelulta ja on ylpeä taistella vaihtoaitiossa näiden naisten kanssa, kommentoi Naisleijonien apuvalmentaja Juuso Toivola.

Suomen parhaana palkittiin Isa Rahunen.

CAN - FIN 3-0 (2-0, 0-0, 1-0)

Torjunnat:
Emerance Maschmeyer 5+3+6=14
Noora Räty 13+13+20=46

Naisleijonat kohtaavat 4 Nations Cupin pronssiottelussa Ruotsin lauantaina kello 15:00 paikallista aikaa.

Kirjoittaja on Naisleijonien lääkäri.

4 Nations Cupin tapahtumasivu Leijonat.fi:ssä

 

Isa Rahunen palkittiin Suomen parhaana pelaajana.

Olet nyt

Lisää Naisleijonien uutisia