maanantai, 19 marraskuu 2018 22:56

Leijonapentujen jää- ja opiskeluleirin päävalmentaja Arttu Sissala: "Urheilua vahvasti eteenpäin"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Arttu Sissala. Arttu Sissala. Pasi Mennander

Tyttöjen N16-ikäluokan jää- ja opiskeluleirin päävalmentaja Arttu Sissala arvioi pelaajien laji- ja pelitaitojen ottaneen askelia eteenpäin aiempiin vuosiin verrattuna.

- Olen ollut nelisen vuotta mukana N16-toiminnassa. Joka vuosi olemme mielestäni menneet eteenpäin. Peli on mennyt eteenpäin, samoin laji- ja pelitaito-osaaminen. Leirille saapuvat pelaajat ovat tietyllä tavalla valmiimpia, Sissala sanoi.

Jää- ja opiskeluleirin 23 pelaajasta 16 oli ensikertalaisia. Sissalan mukaan pelaajavalinnoissa onnistuttiin ja viikko meni hyvin. Leirin päätöstilaisuudessa päävalmentaja otti vahvasti esille urheilullisuuden vaatimuksen pelaajana kehittymisessä.

- Urheilu on näille pelaajille iso haaste. Sitä pitää viedä tässä vaiheessa vahvasti eteenpäin. Kun pelaajat nousevat alle 18-vuotiaiden maajoukkueeseen, jaksaminen ja fysiikkaominaisuudet nousevat vielä isompaan rooliin, Sissala muistutti.

- Mitkä ovat ne jutut, jotka tukevat ja kehittävät elämääsi urheilijana? Milloin lepäät, milloin syöt ja mitä syöt? Se on iso paketti ymmärtää, mutta jos sitä pystyy tässä vaiheessa jo vähän sisäistämään, se on tosi hyvä.

Sissala kannusti pelaajia myös katsomaan jääkiekkoa. Nauttimaan pelien seuraamisesta, mutta samalla pohtimaan, miksi oman pelipaikan pelaajat toimivat kuten he kaukalossa toimivat.

Videolla tiivistelmä Sissalan puheenvuorosta leirin päätöstilaisuudessa:

 

Olet nyt

Lisää Leijonapentujen uutisia

Etsi sivustolta