tiistai, 01 helmikuu 2011 12:38

SM-liigan maalitykki Antti Pihlström: Maajoukkue on aina tavoitteena

Kirjoittanut
JYPin SM-liigajoukkueessa hurjaan vireeseen äitynyt laitahyökkääjä Antti Pihlström lähtee innoissaan kauden toiseen maajoukkueturnaukseensa ensi viikolla.


Pihlström pelasi edellisen kerran maajoukkueessa marraskuussa, kun Leijonat voitti kotijäällään pelatun Karjala-turnauksen.

- Turnaus oli hieno tapahtuma ja pelasimme koko ajan paremmin ja paremmin. Viimeinen peli Ruotsia vastaan oli jo hyvä ja nousimme turnausvoittoon, Pihlström muistaa.

Pihlström merkkautti itselleen yhden syöttöpisteen Karjala-turnauksessa. Sen jälkeisissä liigaotteluissa hän on ollut huippuvireessä ja taistelee maalipörssin voitosta Jokerien Janne Lahden kanssa.

- Liigapelit ja maajoukkuekamppailut ovat eri asia. Siellä on paljon vaikeampaa tehdä maaleja. Peli on nopeampaa, ja vastustajat vahvempia, taitavampia ja fiksumpia. Maajoukkue on aina ollut tavoitteeni ja tottakai lähden innolla mukaan.

Pihlström on yleensä pelannut maajoukkueessa rikkovassa roolissa ja alivoimaosaajana. Tulevaa rooliaan Leijonissa hän ei vielä tiedä.

Tietysti olisi mukavaa päästä pelaamaan vähän hyökkäysvoittoisemmin ja ylivoimaakin, hän miettii.

Suomelle Tukholman turnauksen ohjelma on hankala. Leijonat pelaa ensimmäisen ottelunsa ensi viikon torstaina Moskovassa ja matkustaa sitten Ruotsiin viikonlopuksi.

- Matkustaminen on aina haasteellista, varsinkin Venäjällä. Ohjelma on tiedossa ja täytyy vain keskittyä oleelliseen. Moskovassa matkustusaikataulut eivät aina pidä kutiaan, mutta sille ei voi mitään. Ei auta päästää ajatuksia karkailemaan, vaan miettiä pelkästään pelaamista, Pihlström tietää.

Loppukauden osalta Pihlström keskittyy seurajoukkueensa menestykseen kotoisessa SM-liigassa, mutta myös kevään MM-kisat ovat käyneet mielessä.

- Jos pelaan tarpeeksi hyvin, voin päästä mukaan. Olisi hienoa päättää kausi MM-kisoihin.

Pihlström on pelannut urallaan kahdet MM-kisat, Kanadassa 2008 ja Saksassa viime keväänä.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta