sunnuntai, 10 marraskuu 2019 21:38

Leijonien puolustaja Ville Pokka: "Parannettiin juuri niitä asioita, mitä pyydettiin"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
Leijonien puolustaja Ville Pokka: "Parannettiin juuri niitä asioita, mitä pyydettiin" Matti Nenonen

Perinteinen isänpäivän klassikko-ottelu Suomi-Ruotsi päättyi Leijonien tiukkaan 2-1-voittoon ja toisilleen niin rakkaat vastustajat eivät pettäneet tälläkään kertaa. Täpötäydelle Hartwall Arenan yleisölle tarjottiin vauhtia ja jännitystä koko rahan edestä. 

Leijonien puolustaja Ville Pokka oli ottelun jälkeen luonnollisesti tyytyväinen voitokkaasti päättyneeseen kamppailuun ja Karjala-turnauksen kakkossijaan.
 
– No varmasti se oli jännittävä matsi katsojille ja tyytyväinen totta kai voi olla, että saatiin voitto. Petrattiin vähän eilisestä eikä annettu sitä tasotusmaalia enää tossa lopussa.
 
Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen hieman kritisoi medialle omiensa reippaita aloitustappioita ja siitä seurannutta puolustuskantaa ja täysin samoilla linjoilla oli myös Pokka. 
 
– Toisessa erässä jouduttiin puolustamaan ja alotuksia hävittiin kyllä ihan liikaa. Että niissä olisi pitänyt olla koko viisikkona paremmin hereillä, mutta onneksi (HarriSäteri oli kyllä aivan huippu tänään maalissa, pelasti meidät kyllä monelta takaiskulta tänään, 25-vuotias puolustaja kertaa sunnuntai-illan kamppailua.  
 
Avangard Omskissa toista kauttaan pelaava Pokka merkkautti tililleen Karjala-turnauksen aikana kolme syöttöpistettä ja palkittiin Tshekki-ottelussa Suomen parhaana pelaajana. Torniolainen oli siis syystäkin omiin otteisiinsa varsin tyytyväinen.
 
– No ihan hyvin on mennyt. Sellasta peruspelaamista ja hyvää puolustamista, ei siinä mitään sen ihmeempiä. Omilla vahvuuksilla on saanut pelata, niin ihan tyytyväinen voi olla.
 
Kolme ottelua neljään päivään on iso ja nopea rutistus ja  Pokka antoikin kiitosta sekä nousujohteiselle pelille, että Suomen maalivahtikaksikolle. 
 
– Mun mielestä parannettiin vaan koko ajan ja parannettiin etenkin juuri niitä asioita, mitä pyydettiin. Oli kyllä kokonaisuudessaan hyvä turnaus, kaksi voittoa ja meidän maalivahdit pelasi ihan loistavasti, nuorukainen tuumaa. 
 
Karjala-turnaus aloittaa A-maajoukkueen kauden ja EHT-otteluita tulee pitkin kautta. Se ei kuitenkaan nuorta puolustajaa kuormita tai haittaa ollenkaan, päinvastoin. 
 
– Hyvä piristys tää vaan on, vaikka onkin kesken kauden. Mukavaa on tulla Suomeen ja puhua suomea kopissa ja nähä tuttuja äijiä ja kun saa siinä sitten vielä pelata Suomipaidassa lätkää niin mahtavaa se vaan on, kun pääsee pelaamaan! Pokka vakuuttaa iloisena.  

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

Etsi sivustolta