perjantai, 09 marraskuu 2018 14:13

Leijonien Oula Palve: "Haetaan vielä vähän raiteita"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leijonien Oula Palve: "Haetaan vielä vähän raiteita" Matti Nenonen

Leijonien avausottelu Venäjää vastaan päättyi itänaapurin selvään 3-0-voittoon. Siitä huolimatta median eteen asteli varsin päättäväisen oloinen Leijona-joukkue. Moni pelaaja löysi ottelusta myös paljon hyvääkin. Yksi heistä oli debyyttinsä A-maajoukkueessa pelannut hyökkääjä Oula Palve.

- No tietenkin 3-0 niin ei voi sanoa että hyvältä tuntui, mutta sitten taas toisaalta kyllä me mun mielestä pelattiin ihan hyvin iso osa pelistä. Vähän tietenkin karut lukemat, mutta mun mielestä varsinkin toisessa erässä tosi hyvin pystyttiin pelaamaan. Tää tietysti on eka peli tällä porukalla, niin haetaan vielä vähän raiteita, mutta mun mielestä silti ihan ok, Palve tuumi ottelun jälkeen.

TPS-hyökkääjän mielestä ei Venäjäkään mitään suuria ihmeitä esittänyt ja ottelu olisi ollut hyvin voitettavissa.

- No ehkä sellainen aika rutinoitunut peli vastustajalta. Ei ne mun mielestä mitään taikatemppuja esittäneet, hyökkääjätkään. Mun mielestä aika semmosta peruspeliä, että kyllä meillä eväät tossa oli että oltaisiin voitu voittaakin mutta kaveri sai pari hassua maalia siinä ja ite ei nyt vaan saatu niitä aikaan.

26-vuotias hyökkääjä puki torstai-illtan otteluun A-maajoukkuepaidan ensimmäistä kertaa ylleen. Palve viiletti kolmoskentän sentterinä Toni Rajalan ja Iiro Pakarisen keskellä. Vastuuta ja ylivoima-aikaakin kertyi mukavasti.

- No mun mielestä ihan hyvää tekemistä. Mä lähin tekee omia juttuja tähän peliin ja mun mielestä onnistuin siinä ihan hyvin. Jonkin verran muutamassa tilanteessa vähän kokeilin rajojakin, että mitä kaikkea täällä pystyy tehdä ja mitä ei. Ihan hyvää oppia tuli siitäkin, että missä tilanteessa pitää pelata vähän fiksummin tai eri tavalla. Meidän ketjulla oli hyviä paikkoja siinä ylivoimallakin tehdä maaleja ja sai ihan hyvin vastuuta, mitä enemmän peli meni eteenpäin. Kyllä mä ihan tyytyväinen tähän oon, Palve kertasi omaa sekä ketjunsa tekemistä.

Perjantaina Hartwall Arenalla vietetään Suomi-kiekkopäivää, mutta lauantaina viikonlopun päätähdet eli Leijonat kohtaa toisessa ottelussaan Tshekin. Hyökkäyspeliä ja sen parantamista painottivat pelaajat moneen kertaa, niin myös Palve.

- Katotaan nyt ensin että ketä siellä pelaa lauantaina. Meilläkin on aika paljon hyökkääjiä että ei osaa sanoo vielä pelaanko ite vai ketkä, se varmaan selviää perjantaina. Kyllä meillä oli mun mielestä tänäänkin hyviä juttuja tossa meidän pelissä, ehkä voitais vielä enemmän pelata luovemmin ja rohkeemmin kiekon kanssa. Hyökkäyspäässäkin vähän ehkä liian helppoja ratkaisuja tehtiin, eikä sitten saatu kiekkoa maalille siitä. Parannetaan siis sitä hyökkäyspeliä, Palve päättää.

- Venäjä-Suomi -ottelun tilastot
- Suomen joukkue Karjala-turnauksessa
- Karjala-turnauksen otteluohjelma, tilastot & tulokset
- Karjala-turnauksen pääsyliput

Suomen seuraava ottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan asettuu Tshekki. Ottelu alkaa klo 17.30, ennen ottelun alkua Hartwall Arenassa juhlistetaan Kimmo Timosen maajoukkueuraa. Lauantain päiväpeli alkaa klo 13, ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Venäjä.

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta