perjantai, 09 marraskuu 2018 14:05

Leijonien Juuso Puustinen: "Ylpeänä sain pukea Leijona-paidan päälle"

Kirjoittanut Siiri Markkanen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Leijonien Juuso Puustinen: "Ylpeänä sain pukea Leijona-paidan päälle" Matti Nenonen

Suomi avasi Karjala-turnauksen tappiolla Venäjää vastaan torstai-iltana. Leijonien hyökkääjä Juuso Puustinen iloitsi kotiturnauksesta ja kotiyleisön edessä pelaamisesta, mutta ei silti luonnollisesti ollut tyytyväinen tulokseen eikä Suomen jäällä esittämiin otteisiin.

- No ensinnäkin oli ihan mahtavaa pelata tänään! Kotiyleisön eessä ja elämäni eka Karjala-turnaus, niin ylpeenä sain pukea Leijona-paidan päälle ja kiva on olla Suomessa muutenkin. Mutta totta kai toi itse tulos ei lämmitä kyllä yhtään mieltä, päinvastoin. Ei vaan ihan pystytty haastamaan Venäjää sellaisella kamppailu- ja karvauspelillä. Mun mielestä ehkä siinä oli ne kehityskohdat, laitahyökkääjä kertaa torstain tunnelmia.

- Olisi pitänyt saada vähän pidempiä hyökkäyksiä luotua ja sitä kautta väsyttää vastustajaa ja päästä rikkomaan peliä. Hyökkäyspäässä olisi pitänyt saada enemmän kamppailuvoittoja ja sellaiset pikku jutut kuten kiekkojen syvään heittäminen; vastustajan veskari pääsi ne yllättävän monesti aina katkasemaan. Ei pystytty antamaan tarpeeksi hyvää painetta heidän pakkeihin, niin pääsivät sieltä aina turhan useesti alta pois. Siinä sellasella mun analyysilla, näin nopeat mietteet.

30-vuotias Puustinen pelaa ensimmäistä kauttaan Venäjällä Neftekhimik Nizhnekamskin riveissä. Puustisen mielestä ottelu Venäjää vastaan muistutti varsinkin kovuudellaan ja vauhdillaan melko lailla tavallista KHL-ottelua.

- Oli kova peli. Siellä (KHL:ssä) on ollu kyllä tosi kovia pelejä, sitten on ollu joitakin pelejä missä tuntuu että vauhti ei oo ollu läheskään niin kova kuin esim joissain Liiga-peleissä. Se taso siis vähän heittelee siellä, totta kai se johtuu myös rasituksesta. Siellä on koko ajan aika kova rasitus päällä. Mutta tänään oli kyllä kova peli mun mielestä, sen kyllä huomasi että siellä oli vahvoja äijiä kamppailemassa, jotka on myös hyviä luistelemaan ja taitavia syöttelee. Jos haluaa tommosen joukkueen voittaa, niin pitäisi pystyä onnistumaan ihan maksimaalisesti. Ja ehkä tämä ei mun mielestä juuri näissä pienissä asioissa; kaksinkamppailuissa ja muissa tänään ihan näkynyt ja onnistunut.

Kuopiolaissyntyinen hyökkääjä viiletti menemään kakkoskentän laidalla yhdessä Mikael Ruohomaan ja Harri Pesosen kanssa. Puustinen ei ollut järin tyytyväinen omaan tai ketjunsa tekemiseen vielä tässä vaiheessa, hiottavaa ja parannettavaa siis vielä jäi.

- Kova halu oli tehdä oikeita asioita, mutta sitten me ei päästy yhessä oikein niinku paineistamaan heidän pakkeja ja jos selvittiin päätyyn asti, niin monesti siinä sitten meni kiekko suoraan heidän veskarille ja sitä kautta pysty heidän pakkinsa sitten helposti purkamaan sen tilanteen. Niin ei saatu sellaista kunnon painetta sinne eikä sitä kautta momentumia ja pelifiilistä sinne heidän päätyyn, muuta kuin ihan vain silleen satunnaisesti. Seuraavaan peliin sitten vaan vähän vahvempaa kamppailua, niin mä uskon että hyvä tulos tulee sitten, Puustinen lupaa ja päättää.

- Venäjä-Suomi -ottelun tilastot
- Suomen joukkue Karjala-turnauksessa
- Karjala-turnauksen otteluohjelma, tilastot & tulokset
- Karjala-turnauksen pääsyliput

Suomen seuraava ottelu pelataan lauantaina, jolloin vastaan asettuu Tshekki. Ottelu alkaa klo 17.30, ennen ottelun alkua Hartwall Arenassa juhlistetaan Kimmo Timosen maajoukkueuraa. Lauantain päiväpeli alkaa klo 13, ottelussa kohtaavat Ruotsi ja Venäjä.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta

Etsi sivustolta