torstai, 18 toukokuu 2017 12:45

Kisaturistina Pariisissa: Au revoir Paris, kohtelit hyvin!

Kirjoittanut Kamilla Rajander
”Together for 2017” on tämän vuoden MM-jääkiekon slogan, joka on näkynyt muun muassa pahvikylteissä areenan lähellä. ”Together for 2017” on tämän vuoden MM-jääkiekon slogan, joka on näkynyt muun muassa pahvikylteissä areenan lähellä. Kamilla Rajander

Vaikka saamme nauttia kiekkohuumasta vielä tämän viikon loppuun asti, minun reissuni kisaturistina alkaa olla kotimatkaa vaille valmis. Kokonaisuudessaan reissu oli todella onnistunut, ja tässä vielä muutama asia, jotka erityisesti jäävät minulle tästä Pariisin kiekkokeväästä mieleen.

1. Jääkiekkofanien yhtenäisyys
Koska jääkiekko on Ranskassa pieni laji ja paikalliset katsoivat meitä kisafaneja kummeksuen (vaikkakin pääosin hyvällä tavalla kummeksuen), tuli tunne siitä, että me lätkäfanit pidämme yhtä. Esimerkiksi yhtenä pelipäivänä Sveitsin kannattaja tuli minua metron liukuportaissa vastaan ja vilkutti minulle. Hän oli tulossa pelistä ja minä menossa matsiin. Ja hallissa on ollut kiva jutustella muille, entuudestaan tuntemattomillekin, Suomi-faneille ja kannustaa yhdessä.

2. Paikallisten vilpitön kiinnostus jääkiekkoa kohtaan
Hallissa on vaikuttanut olevan paljon myös paikallisia katsomassa kisoja ja kannustamassa aina jompaakumpaa sillä hetkellä pelaavaa joukkuetta, mikä on ollut ilahduttavaa. Ja monet ihmiset ovat pelien jälkeen tulleet kysymään, mikä laji on kyseessä ja miten ”joukkueelleni” kävi.
Yhden pelin jälkeen kaksi ranskalaista miestä kysyi minulta metrossa varovasti, ymmärränkö lajin säännöt ja voisinko selittää heille, miten voittolaukauskilpailun systeemi menee.

Kisojen järjestäminen täällä on varmasti ainakin jollakin tasolla saavuttanut tavoitteensa siitä, että lajin tietoisuus maassa kasvaisi.

 

Kiekkofanien ei tarvinnut kärvistellä kylmässä odottaessaan pääsyä halliin, sillä monena kisapäivänä aurinko paistoi kirkkaasti.

3. Upea Pariisin kevät
Vaikka kiekkoa pelataan jäällä, hallin ulkopuolella lämpötila on noussut parhaimmillaan lähelle 30 astetta ja aurinko on hellinyt meitä kisaturisteja. Sosiaalisen median kuvista päätellen Suomessa on saatu nauttia lumesta. Vaikka lumesta pidänkin, niin en sitä toukokuussa kaipaa, eli senkin puolesta hyvään aikaan sattui tämä reissu.

Reissaaminen on aina omalla tavallaan myös väsyttävää, ja näin parin viikon rupeaman jälkeen tuntuu toisaalta ihan hyvältä palata kotiin. Vaikka en lopuissa peleissä olekaan paikan päällä katsomassa, aion olla hengessä mukana television välityksellä. Au revoir Paris, olit kiva kisakaupunki!

- Kamilla Rajander

 

 

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta