sunnuntai, 11 syyskuu 2016 11:57

Arvokisakonkari Ruutu - ”Todistimme, että pystymme pelaamaan maailman parhaita vastaan”

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Jarkko Ruutu. Jarkko Ruutu. Siiri Markkanen.

Myös Jarkko Ruutu oli saapunut torstaina Hartwall Arenalle World Cup -esiotteluun seuraamaan Leijonien otteita.

– Kivahan peliä on seurata tältäkin puolelta. Pelit ovat aina viihdyttäviä, kun pienessä kaukalossa pelataan ja maailman huiput kentällä.   

Ruutu oli Leijonien mukana vuonna 2004, kun joukkue nappasi World Cupista hopeaa.  

– Se oli tosi hienoa aikaa. Oli lähellä, ettemme hoitaneet koko turnausta.

Seuraavalla kaudella hyökkääjä juhli Torinossa olympiahopeaa.  

 World Cupista oikeastaan lähti suomalaisessa jääkiekossa hyvä putki. Todistimme, että pystymme pelaamaan maailman parhaita joukkueita vastaan silloin, kun maailman parhaat  pelaajat ovat mukana. 

Ruutu edusti Suomea 11 arvokisoissa, joista palkintokaappiin kertyi olympiahopean ja World Cupin kakkossijan lisäksi kolme MM-hopeaa, yksi MM-pronssi ja olympiapronssi. Hyökkääjä ripusti hokkarit naulaan joulukuussa 2014 eikä kaipaa enää kaukaloon takaisin. 

– Aikansa kutakin. Pelit on pelattu. 

Jääkiekkoa mies ei ole kuitenkaan hylännyt vaan työskentelee Columbus Blue Jacketsin kykyjenetsijänä.

– Kiertelen, katselen ja jututan Columbuksen varaamia pelaajia Euroopassa. Katson paljon pelejä ja jaan omia kokemuksia ja yritän auttaa heitä eteenpäin niin, ettei tarvitsisi jokaiseen kuoppaan osua. 

Lupaavat juniorit pääsevät nauttimaan kokeneen pelaajan neuvoista. Ruutu viihtyi NHL:ssä 11 kautta ja otteluita kertyi yli 700.   Pitkän uran tehnyt hyökkääjä uskoo myös Suomen mahdollisuuksiin syyskuun 17. päivä käynnistyvässä turnauksessa, vaikka vastassa ovat maailman parhaat pelaajat.

– Tämä on joukkuepeli ja etukäteen ei ole jaettu mitään. Moneen kertaan on todistettu, että Suomi on hyvä maa. Usein Suomea aliarvioidaan, mutta sitten on kuitenkin tehty hyvää tulosta.

 

 

 

 
Viimeksi muutettu perjantai, 09 syyskuu 2016 23:09