maanantai, 23 toukokuu 2016 17:27

Sunnuntain MM-finaali kaikkien aikojen katsotuin jääkiekko-ottelu Suomessa

Kirjoittanut
Kanadan 1-0-maali syntyi tästä tilanteesta. Kanadan 1-0-maali syntyi tästä tilanteesta. Minas Panagiotakis/HHOF-IIHF Images

Leijonien taistelu sunnuntain MM-finaalissa Kanadaa vastaan kokosi suomalaiset vastaanottimien ääreen ennennäkemättömällä tavalla. Ottelun keskikatsojamäärä MTV3:lla, MTV Sport 1:llä ja MTV Katsomossa oli hurjat 2,22 miljoonaa, ja illan aikana ottelu tavoitti peräti 3,25 miljoonaa suomalaista.

Koskaan aiemmin ei yhden jääkiekko-ottelun keskikatsojamäärä ole noussut Suomessa yhtä korkeaksi. Sunnuntain parhaan vartin aikana (klo 21.45-22.00) keskikatsojamäärä oli 2,72 miljoonaa.

- Tiistain Kanada-peli nousi jo lähelle ennätystä, ja sunnuntaina numeroissa jäivät taakse myös Leijonien maailmanmestaruusillat 1995 ja 2011. On hyvä huomioida, että Finnpanelin luvuissa on mukana vain kotona tapahtuva katselu, joten todellisuudessa luvut ovat vieläkin isompia, toteaa MTV:n sisältöjohtaja Marko Karvo.

Jääkiekon MM-kisoja seurasi MTV:n kanavilta kaikkiaan lähes 4,5 miljoonaa suomalaista. Suomen otteluiden keskikatsojamäärä oli lähes 1,6 miljoonaa. MTV3:n ennätyslukemien lisäksi maksulliset sisällöt kiinnostivat. MTV Totalin kanavat tavoittivat lähes miljoona suomalaista, ja MTV Katsomo teki myyntiennätyksensä.

MM-jääkiekko nähdään MTV:llä myös keväällä 2017.

Katsojalukujen lähde: Finnpanel Oy, TV-mittaritutkimus. Tavoittavuus = vähintään kolme minuuttia yhtäjaksoista katselua.

Uutisen lähde: Tiedote

 

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia