maanantai, 16 toukokuu 2016 13:37

Sallisen suunnitelmissa maailmanmestaruus: "Se on aivan selvä peli"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Sallisen suunnitelmissa maailmanmestaruus: "Se on aivan selvä peli" Jukka Salminen.

Tomi Sallinen oli MM-joukkueessa mukana ensimmäisistä kotimaan kiertueen harjoituspeleistä lähtien. Sallisen ohella tiensä ensimmäisestä MM-leiriryhmästä lopulliseen maajoukkueeseen selvittivät puolustajat Tommi Kivistö ja Anssi Salmela. 

- Leiritystä kun on kuukausi takana, oli hieno homma mahtua kisamiehistöön, Sallinen totesi MM-turnauksen kynnyksellä.
Sallinen on kulkenut Leijona-polun aina alle 16-vuotiaiden maajoukkueesta alkaen. Miesten MM-debyytti tapahtui 2014 Minskissä, josta muistoksi jäi hopeamitali. Uransa toisissa miesten MM-kisoissa pelaavan Sallinen suunnitelmissa on mitalin kirkastaminen.

- Etenemme joukkueen kanssa peli kerrallaan ja katsomme mihin se riittää. Toivottavasti se riittää kultaan. Usko on varmasti kova kaikilla, että siihen tällä joukkueella on mahdollisuus.

Tähän mennessä niin Suomen kuin Sallisenkin esitykset ovat edenneet voitosta voittoon. Suomi on kuuden pelin jälkeen lohkokärjessä puhtaalla pelillä eikä Sallisen johtama neloskenttä ole päästänyt maaliakaan. Turnauksessa kaksi syöttöpistettä saalistanut Sallinen oli sunnuntaina Slovakiaa vastaan lähellä avausmaaliaan, mutta veto kilahti tolppaan.

Tänä vuonna sekä Pikkuleijonat että Nuoret Leijonat ovat juhlineet MM-kultaa. Vaikka Sallinen uskoo Suomen mahdollisuuksiin, ei hän ota menestyksestä paineita.

- Ei minulla ole paineita. En pidä tavasta ennakoida, että voitetaanko vai ei. Totta kai sinne lähdetään hakemaan kultaa, se on aivan selvä peli.

 

Viimeksi muutettu maanantai, 16 toukokuu 2016 14:06

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia