torstai, 12 toukokuu 2016 07:57

Kokenut NHL-vahti Bäckström tavoitteistaan: "Täällä tehdään kaikki mahdollinen, jotta joukkue menestyisi"

Kirjoittanut Hinni Hirvonen
Niklas Bäckström on kuulunut Suomen MM-joukkueeseen edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Niklas Bäckström on kuulunut Suomen MM-joukkueeseen edellisen kerran kahdeksan vuotta sitten. Pasi Mennander

Niklas Bäckström on Leijonien maalivahtikolmikosta kokenein. Helmikuussa 38-vuotissyntymäpäiviään viettänyt Bäckström debytoi Helsingin IFK:n liigajoukkueessa jo kaudella 1996-1997. 

Yli 400 NHL-ottelun mies pukee Leijona-paidan päälle mielellään pitkän tauon jälkeen. Viimeksi Bäckström pelasi maajoukkueessa vuoden 2010 talviolympialaisissa Vancouverissa. 

- Aina on mukava olla maajoukkueessa, siellä on aina mahdollisuus menestyä. Nämä ovat kauden viimeiset viikot, toivottavasti päästään hyvillä fiiliksillä kesälomalle.

Bäckström torjui Suomen maalilla vappuaattona, kun Suomi kukisti Venäjän tuplamaaotteluiden toisessakin osassa numeroin 3–2. Bäckströmin edellisestä pelistä oli kulunut kolme viikkoa, kun hän torjui huhtikuun alussa Calgarylle 2–1 voiton Minnesotasta. Pitkähkö tauko ei miestä haitannut.

- Paljon ratkaisee, mitä teet treeneissä. Se auttaa pelituntuman löytymiseen, joka löytyy yleensä ensimmäisen tai viimeistään toisen erän jälkeen.

Meneillään olevat MM-kisat ovat Bäckströmille neljännet. Aikaisemmista kisoista saldona on kaksi pronssimitalia. Tulevia MM-kisoja varten Bäckström ei erittele omia tavoitteitaan, sillä miehelle tärkeintä on joukkueen menestys.   

- Toivon, että menestyisimme joukkueena. Tänne tullaan auttamaan joukkuetta ja tekemään kaikki mahdollinen, jotta joukkue menestyisi. 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 09 toukokuu 2016 14:50

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia