tiistai, 10 toukokuu 2016 11:01

Koskiranta pelaa MM-kiekkoa tutussa kaupungissa

Kirjoittanut
Jarno Koskiranta edusti ennen KHL:ään siirtymistään Suomessa miesten sarjoissa Salamoita, Jokipoikia, SaiPaa ja Tapparaa. Jarno Koskiranta edusti ennen KHL:ään siirtymistään Suomessa miesten sarjoissa Salamoita, Jokipoikia, SaiPaa ja Tapparaa. Jukka Salminen

Suomi pelaa MM-kilpailujen alkulohkon ottelunsa Pietarissa, ja muutamalle Leijonien pelaajalle kaupunki on erittäin tuttu.

Yksi näistä pelaajista on SKA Pietarin KHL-joukkueen hyökkääjä Jarno Koskiranta, jolle mennyt sarjakausi oli ensimmäinen pietarilaisjoukkueessa. Koskiranta jatkaa SKA:n riveissä myös ensi kaudella.

- Kauden aikana keskittyminen oli tiukasti seurajoukkueen peleissä, ja sitä ei tullut mietittyä, että pelaisin keväällä MM-kilpailuja Pietarissa, Koskiranta tuumii.

Menneen kauden runkosarjassa Koskiranta oli SKA Pietarin kuudenneksi paras pistemies. Suomalaishyökkääjän syötöistä nautti muun muassa pietarilaisjoukkueen supertähti Ilja Kovalchuk.   

- Omalta osalta kausi sujui hyvin, mutta ainahan kausi voisi paremminkin mennä. Parannettavaakin siis jäi. Joukkueena pääsimme konferenssifinaaleihin, joten matka jäi vähän kesken.

- Venäjällehän on mukava lähteä MM-kilpailuihin, koska Pietari on itselleni tuttu kaupunki. Ei voi ihan puhua kotikisoista, mutta siellä on varmasti paikalla paljon suomalaisfaneja.

Koskirannalle Pietari on toinen kotikaupunki, ja toinen kotikaupunki on Lappeenranta. Kaudet 2009-2012 hän pelasi SaiPassa.

- Asumme Pietarissa silloin, kun joukkueellamme on kotipelejä. Kun lähden joukkueen kanssa vieraskiertueelle, perhe menee toiseen kotiimme Lappeenrantaan, 29-vuotias Koskiranta selventää.

- Kaikin puolin tämä on ollut hyvä ratkaisu. Voin pelata KHL:ää SKA Pietarissa, ja Suomeen on lyhyt matka, Koskiranta päättää.

Suomen seuraava ottelu on keskiviikkona, ja vastassa on Unkari.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia