torstai, 26 marraskuu 2015 12:12

Kontiola vaikeasta ajasta Torontossa: “Loukkaantuminen vei itseluottamuksen täysin”

Kirjoittanut Joni Ahokas
Petri Kontiola esiintyi A-maajoukkueessa viimeksi marraskuun alun Karjala-turnauksessa. Petri Kontiola esiintyi A-maajoukkueessa viimeksi marraskuun alun Karjala-turnauksessa. Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonien hyökkääjä Petri Kontiola on noussut kuluvalla kaudella KHL-seura Lokomotiv Yaroslavissa johtavan pelaajan rooliin.

Seinäjokelaisen S-Kiekon kasvatti on aloittanut kauden ykköskentän laidassa ketjukavereinaan vanha joukkuetoveri Tapparasta Jonas Enlund ja venäläissentteri Daniil Apalkov.

Kontiolalla ei jäänyt kevään MM-turnauksen jälkeen juuri aikaa lomailuun, sillä aikainen kauden alku pakotti palaamaan sorvin ääreen jo varhaisessa vaiheessa.

Lokomotivin joukkue kokoontui ensimmäisen kerran jo kesäkuun viimeisenä päivänä.

- Kisoista tuli kotiin niin vaihdettiin pestiä, vaihdettiin kamat ja lähdettiin uudelle reissulle. Pelaajat haluttiin aikaisin paikalle, Kontiola tuumii.

- Ruvettiin heti tekemään yhdessä hommia. Nyt on hommat lähtenyt niin hyvin liikkeelle, ettei se enää harmita.

Kontiolan syyskausi Lokomotivissa ei olisi voinut sujua paremmin. Venäläisseura taistelee oman konferenssinsa kärkisijoista, ja leijonahyökkääjä on nakuttanut 29 otteluun tehot 2+18.

Viime kaudella tilanne oli toinen, kun vaikeudet NHL-seura Toronto Maple Leafsin organisaatiossa ja sitä seurannut loukkaantuminen vaikeuttivat hyökkääjän elämää.

- Loukkaantuminen, kun tuli niin se vei itseluottamuksen täysin. Siinä oli koko ajan sellaista häslinkiä, ettei peli lähtenyt ollenkaan käyntiin.

Hyvä alkukausi on nostanut Kontiolan takaisin Euroopassa pelaavien hyökkääjien eliittiin. Ensi syksyn Leijonien World Cup -joukkueeseen selviytyminen on toistaiseksi Lokomotiv-hyökkääjälle haaveunta.

- En usko, että minulla on sinne mitään asiaa. Siinä ovat minun saumat.

Kontiola on edustanut Leijonia useammassa MM-turnauksessa. 31-vuotias hyökkääjä on voittanut maajoukkuetasolla vuosina 2007 ja 2014 MM-hopeaa ja Sotshissa olympiapronssia.

Kirjoittaja opiskelee urheilujournalismia Haaga-Helian Ammattikorkeakoulussa.

 

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia