torstai, 22 toukokuu 2014 22:51

Otteluraportti: Suomi voittoon trillerin jälkeen - "Samalla pelillä kaatuu Tshekkikin"

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta
Otteluraportti: Suomi voittoon trillerin jälkeen - "Samalla pelillä kaatuu Tshekkikin" Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Suomi kaatoi Kanadan torstai-illan trillerissä Iiro Pakarisen lopussa iskemällä 3-2-maalilla. Ottelu ei ollut helppo Suomelle, joka joutui etenkin kaksi ensimmäistä erää puolustuskannalle lukuisten jäähyjen vuoksi.

Suomi lähti ottelun alkuun energisellä jalalla. Painetta saatiin hyvin Kanadan alueelle. Suomen selvitettyä ensimmäisen alivoimansa, otti puolestaan Kanada jäähyn. Ylivoima näytti jo loppuvan, kunnes Olli Palola sai kiekon kanadalaispuolustajan mailan kautta ja täräytti kiekon b-pisteeltä maalin kattoon. Maalin jälkeen kolme jäähyä ottanut Suomi kesti kuitenkin erän loppuun asti ilman takaiskuja.

Toiseen erään tuli uudella ilmeellä esiintynyt Kanada. Ottelua oli takana 25.41, kun Matt Read kuskasi kiekon alueelle ja siirsi sivuun Kyle Turrisille, joka laukoi tarkalla ja kovalla lyöntilaukauksella kiekon ohi Pekka Rinteen. Mark Scheifele laukoi Kanadan 2-1 johtoon ajassa 32.08 hieman ottelun puolivälin jälkeen. Scheifelen laukaus painui maalin yläkulmaan ohi voimattoman Pekka Rinteen.

Viimeiseen erään tuli taisteleva ja ärsytetty Suomi. Erää oli ehditty pelata alle puoli minuuttia, kun Juuso Hietanen nousi Kanadan alueelle ja Ben Scrivens hörppäsi vedon sisään. Jori Lehterälle ja Olli Palolalle syöttöpisteet Hietasen maaliin. Kolmas erä oli vauhdikasta peliä, jota Kanada pienokseltaan hallitsi. Ajassa 56.52 kellot pysähtyivät ja pysäyttäjän oli Iiro Pakarinen. Kanada menetti kiekon siniviivan tuntumassa ja Suomi pääsi ylivoimahyökkäykseen. Jori Lehterä passasi Pakariselle, jonka ranne lauloi ja kiekko maaliin Scrivensin jalkojen välistä. Kovaa painostusta ei Kanada enää maalin jälkeen saanut ja Suomi riemastuttavasti mitallipeleihin.

Voittomaalin tehnyt Pakarinen oli ottelun jälkeen rauhallisin miettein.

- Hyvällä mentaliteetillä tultiin peliin. Puhuttiin ennen peliä, että tää voi olla tän kauden viimeinen peli, Pakarinen sanoi.

Toisella erätauolla kopissa oli käyty läpi perusasioita.

- Puhuttiin, että pitää parantaa. Kanadalaiset vaikutti väsyneiltä ja että ne on ihan sipissä, Pakarinen sanoi.

Lauantaisessa välierässä vastaan luistelee Tshekki.

- Samalla pelillä kaadetaan Tshekki niin kuin Kanadakin. Hyvällä veskari- ja puolustuspelillä ja sitten tietty hyökkäykset päätetään maaliin, Pakarinen lopetti.

Suomen välierä siis lauantaina Tshekkiä vastaan. Ottelun alkamisaika varmistuu myöhemmin.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

Viimeksi muutettu perjantai, 23 toukokuu 2014 00:10

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia