maanantai, 12 toukokuu 2014 00:47

Otteluraportti: Suomen avausvoitto antaa odottaa - Sunnuntaina 2-4-tappio Venäjälle

Kirjoittanut Niko Lehmuskanta
Olli Jokinen ja Juuso Hietanen väänsivät Sergei Shirokovin kanssa, maalivahti Mikko Koskinen poimi kiekon. Olli Jokinen ja Juuso Hietanen väänsivät Sergei Shirokovin kanssa, maalivahti Mikko Koskinen poimi kiekon. Andre Ringuette/HHOF-IIHF Images

Suomen viimeisen erän taistelu ei riittänyt Venäjää vastaan. Toisen erän alussa Venäjän Vadin Shipachyov taklasi pahannäköisesti Pekka Jormakkaa keskialueella päähän. Jormakka kiidätettiin sairaalaan ja hänen turnauksensa on mahdollisesti ohi.

Venäjä tuli ottelun avauserän alkuun kovaa ja siirtyikin jo 2-0 johtoon, kun peliä oli pelattu 4.38. Ensimmäisen maalin viimeisteli Viktor Tikhonov Sergei Kalinin sekä Anton Belovin syötöistä. Venäjän toisen ylivoiman päätteeksi Dmitri Orlov ja Danis Zaripov syöttivät b-pisteen kaarelle Alexander Ovechkinille, joka tälläsi kiekon Mikko Koskisen suojuksien kautta Suomen maaliin.

Rikkonaisen avauserän puolivälissä ajassa 9.13 Juuso Hietanen laukoi Jori Lehterän ja Petri Kontiolan syötöistä Suomen kavennuksen 1-2:een.

Toisen erän alkuun nähtiin valitettava tilanne, kun Vadin Shipachyov taklasi Pekka Jormakkaa lähellä keskialuetta. Jormakka jäi tilanteen jälkeen makaamaan jään pintaan ja loppujen lopuksi hänet kuljetettiin sairaalaan jatkotutkimuksiin. Pitkä tauko koitui Suomen kohtaloksi ja Venäjä rankaisi Nikolai Kuleminin sekä Sergei Kalininin maaleilla johdoksi 1-4.

Erän lopussa Suomi pääsi kahdesti ylivoimalle ja jälkimmäiselle tulosta syntyi. Jere Karalahti pysäytti kellot aikaan 39.08 voimakkaalla lyöntilaukauksella. Syötöt maaliin merkauttivat Olli Jokinen ja Ville Lajunen.

Kolmas erä oli Suomelta ottelun paras erä, mutta maalipaikkoja ei saatu hyödynnettyä. Venäjän maalilla Sergei Bobrovsky otti tarvittavat ja kun Suomi ei saanut avopaikoista sisään, viimeisessä erässä ei maaleja nähty. Venäjälle ansaittu 4-2-voitto.

Suomen viimeisen erän pelaaminen antoi kuitenkin jo merkkejä paremmasta. Huomisen välipäivän jälkeen vastaan luistelee tiistain iltapäiväpelissä Saksa kello 16:45.

Kirjoittaja on Leijonat-toimituksessa työharjoittelussa.

 

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 12 toukokuu 2014 01:14

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia