Tulosta tämä sivu
lauantai, 10 toukokuu 2014 13:00

Päivän Leijona: "Nautitaan tästä hetkestä!"

Kirjoittanut
Atte Ohtamaa. Atte Ohtamaa. Pasi Mennander

Tuore Suomen mestari Atte Ohtamaa odottaa ensimmäistä miesten arvokisapeliään. Kauaa ei tarvitse Ohtamaan odotella, sillä Leijonat kohtaa iltapäivällä MM-startissaan Latvian.

Ohtamaan kausi on ollut lennokas. Kärpät pelasi huiman runkosarjan, ja venyi finaalisarjassa mestariksi takamatkalta. Ohtamaan kohdalla mestaruusjuhlat jäivät lyhyiksi, sillä hän sai kutsun maajoukkueeseen Ruotsin EHT-turnaukseen.

Ohtamaa on pelannut tällä kaudella yhdeksän maaottelua, mutta MM-paikkaa hän ei osannut miettiä.

- Kausi meni kuitenkin hyvin, ja kun sain kutsun Ruotsin turnaukseen, ajattelin että ehkä se on mahdollista. Kaikki on ollut todella mukavaa maajoukkueessa ja ensimmäistä peliä odotan innolla. Pitää osata nauttia tästä hetkestä, Ohtamaa sanoo.

Ohtamaa jakaa MM-Minskissä huoneen toisen oululaisen, Miikka Salomäen kanssa.

- "Härkä" on vanha tuttu, ja olemme tulleet hyvin toimeen keskenämme. Isoja tappeluita ei ainakaan vielä ole ollut, Ohtamaa heittää.

Latviaa Ohtamaa pitää vaarallisena vastustajana.

- Latvia pelasi hienot olympialaiset ja on varmasti kova haaste. Ei näissä kisoissa helppoja pelejä ole luvassa, Ranskakin kaatoi eilen Kanadan, hän muistuttaa.

Ohtamaa aikoo pelata omalla tyylillään.

- Sellaista omaa peruspeliä. On hienoa, että saan pelata Jere Karalahden parina. Jere on rauhallinen ja jämäkkä, ja sellaisen kaverin vierellä on hienoa pelata.

Viimeksi muutettu lauantai, 10 toukokuu 2014 13:20