maanantai, 20 toukokuu 2013 02:10

Sveitsin Raphael Diaz: "Toivottavasti hopeamitali innostaa lapsia lajin pariin"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Raphael Diaz. Raphael Diaz. Riikka Hoppu.

Pettynyt Raphael Diaz asteli median eteen suoraselkäisenä. Sveitsin upea turnaus päättyi finaalitappioon, mutta kokonaiskuvassa on iso kultainen reunus.

Huippuammattilaisen tavoin Raphael Diaz jaksoi katsoa kokonaisuutta kirvelevän finaalitappion jälkeen. Jo loppuottelupaikan saavuttaminen merkitsee valtavasti koko Sveitsille.
- Tämä finaalipaikka oli iso askel maallemme. Toivottavasti yhä useampi lapsi löytää nyt tiensä jääkiekon pariin ja toivottavasti lajistamme tulee yhä suositumpi Sveitsissä. Esimerkin perässä innostuin itsekin lajista, toivottavasti me voimme innostaa lapsia samalla tavalla, Diaz herkistyi.

Montreal Canadiensissa NHL-uraa luova Diaz arvosti hopeamitalin korkealle.
- Tämä oli ehdottomasti urani isoin juttu. En ole koskaan ennen pelannut loppuotteluissa. Juuri nyt kaikki ovat pettyneitä, mutta huomenna on uusi päivä taas, Diaz pohti.

Sedinin kaksosista on kirjoitettu varmasti enemmän kuin kenestäkään muusta näiden kisojen aikana. Diazkin totesi veljesten taidot, mutta tappio johtui kuitenkin muista syistä.
- He ovat tietysti tärkeässä roolissa joukkueessaan, mutta kyllä tänään oli kyse muustakin. Puolustuksellisesti pelasimme paljon paremmin aiemmissa otteluissa. Välierässä pelasimme uskomattoman hyvää puolustuspeliä ja teimme kolme maalia. Tänään... no, emme pelanneet yhtä hyvin.

Loppuottelupaikka on otettu Sveitsin kiekkopiireissä hurmoksellisesti vastaan. Raphael Diaz toivoo innostuksen säilyvän, vaikka finaalissa tappio tulikin.
- Olisi hauskaa, jos ihmiset tulisivat lentokentälle meitä vastaan, mutta en vielä tiedä mitä tapahtuu, Diaz mietti jo hieman kirkkaammalla mielellä.

Tukholmasta, Jarkko S. Laitinen

 

 

 

 

Viimeksi muutettu maanantai, 20 toukokuu 2013 02:19

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia