sunnuntai, 19 toukokuu 2013 21:15

Lauri Korpikoski: "Ymmärrän, miksi pronssiottelu pelataan"

Kirjoittanut Jarkko S. Laitinen
Lauri Korpikoski. Lauri Korpikoski. Jarkko S. Laitinen

Suomi koki katkeran tappion pronssiottelun voittolaukauskilpailussa. Hieno kiri kahden maalin takaa-ajoasemasta ei riittänyt voittoon saakka. USA voitti pronssit lopulta 3-2.

Suomen taistelu kolmannessa erässä henkilöityi kahdesti osuneeseen Lauri KorpikoskeenRajun pettymyksen jälkeenkin turkulaislähtöinen Korpikoski jaksoi kerrata maaliensa synnyn Leijonat.fi:lle.

- Ensimmäisessä Mikke (Granlund) pelasi hyvin toiseen aaltoon, Ossi (Väänänen) ampui ja minä sain mailan väliin. Toisessa Mikke toi kiekon hyvin maalille ja siitä se meni sisään. Maalin edestä tämmöisissä otteluissa ne maalit syntyvät. Tänään sitten se ratkaiseva ero tuli rankkareissa, Korpikoski tuskaili.

NHL-pelaajana Lauri Korpikoski on tottunut siihen, että pudotuspeleissä ottelut pelataan ratkaisuun asti.
- Totta kai olisi parempi pelata niin kauan, että maali syntyy. Mutta ymmärrän kyllä hyvin miksi voittolaukauskilpailu on olemassa. Ei tällaisessa turnauksessa voi ikuisuuksia pelatakaan. En minä hirveästi tuosta pidä, mutta heidän kundi (Alex Galchenyuk) teki pari komeaa maalia ja se oli siinä.

Varsinkin sosiaalisessa mediassa on käyty vilkasta keskustelua pronssiottelun mielekkyydestä. Korpikoski puolsi ottelun pelaamista, vaikka se edellisen päivän välierätappion jälkeen vaikealta tuntuikin.
- MM-pronssi, kyllä se paremmalta tuntuu kun se on pelaamalla saavutettu. Ei ole helppo paikka pelata, mutta ymmärrän kyllä miksi sekin peli on olemassa, Phoenix Coyotesin NHL-pelaaja summaili.

Korpikoski saapui maajoukkueen avuksi raskaan NHL-kauden jälkeen. Turnauksen alussa hän oli Suomen joukkueen ainoa NHL-pelaaja, mutta ei silti kokenut asiasta paineita.
- Ei sitä itse ajattele. Sinne vain mukaan porukkaan, enkä miettinyt sekuntiakaan millä statuksella tänne tulin.

Kotoisessa SM-liigassa Turun Palloseuran paidassa mainioita otteita syksyllä esittänyt Korpikoski ei suoraan myöntänyt Turun reissun hyötyjä isossa kaukalossa.

- Vaikea sanoa oliko siitä hyötyä. Kyllä siinä taas hetki meni kaukaloon tottua, kun tänne tulin. Peli on kuitenkin niin erilaista isossa kaukalossa kuin mihin olen tottunut. Ehkä siitä alkukauden keikasta oli vähän apua.

 

 

 

Viimeksi muutettu sunnuntai, 19 toukokuu 2013 21:46

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia