torstai, 16 toukokuu 2013 20:12

Jääkiekon MM-kisojen purkaminen balettia varten alkoi heti Suomen pelin jälkeen

Kirjoittanut Leena Huhtamaa
Siiri Markkanen Siiri Markkanen

Aki Kallio toimii Hartwall Areenalla tuotantopäällikkönä ja on kuulunut areenan kalustoon jo vuodesta 1997. Hän tuntee sen mahdollisuudet ja tietää miten moneen kisanäyttämö tarvittaessa taipuu.

- Parasta työssäni onkin hyvien työkavereiden lisäksi tapahtumien monimuotoisuus. Täällä pelataan jääkiekkoa, pidetään konsertteja, hevostapahtumia ja Monster Jamia, vain joitakin mainitakseni, Aki Kallio kertoo.

Kun kisat eilen päättyivät, paikkaa alettiin valmistella balettinäytöstä varten. Areenalle tuotiin lava, katsomoja ja tuoleja siirrettiin sopivampaan malliin ja pari sponsoriautoakin ajettiin ulos.

- Heti Suomi-Slovakia -peli saatiin eilen päätökseen, aloimme ensitöiksemme poistaa päätyverkkoja ja pleksejä ja laitoimme jäänpeittolevyn. Jäänkin olisimme voineet sulattaa, mutta tällä kertaa oli niin kiire ettei sitä ehditty tekemään, Kallio kertoo.

Vajaa vuorokausi Suomen pelin päättymisestä areenan tulee olla valmis baletin vaatimille järjestelyille, mm. pukuhuoneet on muutettu oopperan haluamaan muotoon.

- Meillä on perjantaipäivä aikaa saada tila peruskuntoon ja illalla järjestäjät tuovat jo omat lavasteet ja tarvikkeensa, Kallio kertoo.

Työn haasteina on aikataulut kun purkamisten ja pystytysten pitää tapahtua vauhdilla.

- Tämän vuoden kisajärjestelyt ennen ja kisojen aikana ovat toimineet erittäin sujuvasti, kiittelee Kallio.

Tuotantoporukka on paikalla myös pelien aikana. Silloin tiimi mm. tarkistaa päätyverkkojen ja pleksien kunnon, sekä aikatauluttaa snowboysien jääaikaa.

- Olemme tehneet kisojen ajan pitkää päivää, mutta meillä on aina hauskaa. Jumbotronilla näkyvässä hanskamainoksessa esiintyy meidän tiimimme jäänhoitaja ja se herättää aina hilpeyttä meidän porukassa, Kallio naurahtaa.

Kallion äänen on moni kuullut Jokeri-pelien kuulutuksissa. Enää hän ei tee sitä vakituisesti, mutta edelleen tuuraa tarvittaessa.

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 20:59

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia