torstai, 16 toukokuu 2013 16:35

Pääsihteeri Matti Nurminen: "On ollut hienoa aikaa"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

Kisojen pääsihteerin Matti Nurmisen kasvoilta loistaa tyytyväisyys. Toiset peräkkäiset kotikisat ovat olleet menestys ja järjestelyt ovat onnistuneet erinomaisesti. 

Matti Nurminen hyppäsi pääsihteerin paikalle tämän vuoden kisoihin, kun viime vuonna pestiä hoitanut Mika Sulin siirtyi Suomen olympiakomiten pääsihteeriksi.

- Fiilis on erinomainen, on ollut hauskaa ja on nautittu. Valtavasti on ollut hyötyä viime vuoden kokemuksista. Tänä vuonna on voitu keskittyä yksityiskohtien viilaamiseen ja loistavan, kansainvälisen urheilutapahtuman järjestämiseen, Nurminen iloitsee.

Matti Nurminen painottaa myös sitä, että tämän vuoden kisojen tekijät ovat olleet pääosin samoja kuin vuonna 2012. Siksi kaikki on sujunut helpommin.

- Itse olen ollut mukana kisojen hakuprosessissa vuodesta 2008 alkaen. Käytännössä organisaatio oli täksi vuodeksi valmis, kun samat ihmiset jatkoivat. Ja mikä hienointa, vapaaehtoispuolella lähes kaikki samat ihmiset ovat jatkaneet, joten kaikki tietävät, mitä tehdä. Iso kiitos myös koko tiimille. On ollut hienoa aikaa, lähettää Nurminen terveisiä koko kisaorganisaatiolle.

Myös taloudellinen puoli on ollut menestys ja kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan. Katsojatavoitteeksi kisaorganisaatio oli asettanut 200 000 katsojaa ja tavoite täytettiin. Venäläisiä ja latvialaisia odotettiin katsomoihin vielä enemmän, mutta toisaalta Suomen pelit vetivät hienosti yleisöä.

- Siitä ollaan erittäin ilosia, että kaikki Suomen alkusarjan pelit oli loppuunmyytyjä ja ollaan saatu koko Leijona-kansa jälleen kerran heräämään, toista vuotta peräkkäin, hymyilee pääsihteeri.

Nurmisen on helppo hymyillä: palaute niin joukkueilta, kansainväliseltä jääkiekkoliitolta kuin medialtakin on ollut äärimmäisen positiivista. Fanit ovat olleet hyvällä mielellä ja väkeä on riittänyt areenan pihan teltoissa ja kojuilla. Nurminen toteaakin, että kaikki on mennyt paremmin kuin hän uskalsi odottaa ja toivoa. Kahden vuoden urakka on pian ohi, mutta mm. vapaaehtoisporukassa mietitään jo, milloin olisi tarjolla seuraava kisapesti.

- Riippuu aika paljon siitä, kuinka paljon tulee jaettuja kisoja. Uskon niiden olevan tulevaisuutta. Mitä useammin niitä tulee, sitä useammin voi järjestelyvuoro tulla yhdelle maalle. Suomessa kisat ovat seuraavan kerran todennäköisesti vuonna 2021-2022. Toki ensi keväänä Suomessa pelataan alle 18-vuotiaiden MM-kisat ja vuodenvaihteessa 2015-2016 alle 20-vuotiaiden MM-kisat. Sen jälkeen vuorossa ovat todennäköisesti vielä rullakiekon ja naisten MM-kisat, lohduttaa Matti Nurminen kisojen päättymistä surevia kiekkofaneja ja vapaaehtoisia.

Kisatapahtuma vaatii suunnattoman paljon ennakkojärjestelyjä, mutta se vaatii melkoisen määrän työtä myös jälkikäteen.

- Ei taida ehtiä lomailla kisaurakan jälkeen eli kyllä lomat pidetään ihan normaaliin aikaan heinäkuussa. Arki alkaa liiton toimitusjohtajan hommissa kisojen päätyttyä, pääsihteeri naurahtaa. 

 

 

 

 

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 17:26

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia