torstai, 16 toukokuu 2013 16:07

Pressissä: Maalijuhlien jälkeen juhli USA

Kirjoittanut Sari Sirkkiä-Jarva
Pressissä: Maalijuhlien jälkeen juhli USA Matti Nenonen

Helsingin lohkon ensimmäisessä puolivälierässä kuultiin Bruce Springsteeniä vähintään konserttilipun verran. USA:n maalilaulu soi kahdeksan kertaa ja kun Venäjä Aleksandr Ovechkinillä vahvistettuna kykeni maalintekoon vain kolmesti, olivat jenkkijuhlat valmiit.

- Suuri voitto meiltä upeaa ja taitavaa joukkuetta vastaan, Joe Sacco kiitteli ryhmäänsä.

- Maalivahtimme onnistui alussa Venäjän vahvaa hyökkäystä vastaan, puolustuksemme toimi ja nyt on aika ottaa seuraava askel. Matkustamme Tukholmaan, vielä on asioita tehtävänä mutta joukkue on onnistunut jo nyt loistavasti.

Venäjän päävalmentaja Zinetula Bilyaletdinovilla joukkoineen oli valtavat onnistumisen paineet ennen ottelua. Joukkuepeli ei sujunut ja päävalmentajakin joutui vastaamaan tähtipelaajia koskeviin kysymyksiin.

- Vaikea selittää, miksi nyt tapahtui niin kuin tapahtui. Joskus ei riitä, että joukkueessa on paljon taitavia yksilöitä. Jääkiekko on edelleen joukkuepeli, Bilyaletdinov kiteytti.

Venäjä matkaa kotikonnuille sulattelemaan rökäletappiotaan, USA sen sijaan suuntaa Tukholmaan välieriin. MM-kisojen välierät pelataan Globenissa lauantaina 18. toukokuuta.

Viimeksi muutettu torstai, 16 toukokuu 2013 17:29

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia