×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 83

tiistai, 14 toukokuu 2013 16:27

Leijonahuoltaja varautuu lähes kaikkeen

Kirjoittanut
Leijonien huoltaja Riku Koivunen tarkistaa, että joukkueen uusimman jäsenen Mikael Granlundin pelipaita on kunnossa. Leijonien huoltaja Riku Koivunen tarkistaa, että joukkueen uusimman jäsenen Mikael Granlundin pelipaita on kunnossa. Anni Suikkanen

Jääkiekkoliiton huoltopäällikkö ja Leijonien huoltaja Riku Koivunen huhkii armottomia, mutta samalla kovin palkitsevia työpäiviä Hartwall Areenan syövereissä ja Suomen pukukopissa.

Kuten aina, huolto tulee hallille ensimmäisenä ja lähtee viimeisenä. Maanantaina Suomen välipäivänä Koivunen ja muu huoltotiimi saapuivat töihin poikkeuksellisesti vasta yhdeksän aikaan aamulla, sillä joukkue meni jäälle vasta puolenpäivän jälkeen. Tiistaina olikin taas pelipäivä ja Koivusen tiimin työt alkoivat hieman aikaisemmin. Takaisin hotellille huoltajat lähtivät yhden maissa yöllä.

– On tosi hienoa olla mukana tässä joukkueessa. Koppihenki ja pelaajat tekevät tunnelmasta ainutlaatuisen. Pelaajilta tulee palautetta aina heti ja suoraan, niin hyvässä kuin pahassa, Koivunen miettii vastausta kysymykseen huoltajan työssä jaksamisesta.

Koivusen mukaan huoltajalle tärkeitä ominaisuuksia ovat kaikkien kanssa toimeen tuleminen sekä rauhallisuus.

– Pelaajat osaavat arvostaa huoltajien työtä, sen kyllä huomaa heidän käytöksestään. Lasse Kukkonen ja Ossi Väänänen ovat ehkä kaikkein huomaavaisimpia työtämme kohtaan, Koivunen kiittelee.

Huoltajien työnkuvaan kuuluu monenmoista hommaa. He muun muassa pesevät pelaajien varusteet aina alusasuista pelivälineisiin asti. Huoltajilla on kymmenkunta pakillista täynnä tavaraa, yhteensä noin 900 kilon verran. Kotikisojen etuna on, ettei tavaroita tarvitse siirrellä paikasta ja pukukopista toiseen kuin kerran, Suomen siirtyessä Tukholmaan sijoitusotteluihin.

– Vien tavarat yleensä edellisenä päivänä lentokentälle, josta ne lähtevät koneella. Perillä meitä odottaa kuorma-auto, jolla viemme niin omat kuin pelaajien varusteet hallille.

Pakeista löytyy kaikki mahdollinen

Huollon tavarapakkien sisältö on varsin mielenkiintoinen. Pakki numero ykkösestä löytyy muun muassa kahvi, tee, suodatinpussit, mukit sekä kahvin- ja vedenkeitin. Toista pakkia Koivunen kutsuu selviytymispaketiksi.

– Siellä on eri merkkisiä alusasuja. Kukin pelaaja on tottunut oman seuransa käyttämiin asuihin ja he haluavat niitä myös maajoukkueessa. Samassa pakissa on myös visiirejä, leukasuojia ja kokomaskeja yllättävien tilanteiden varalle.

- Muiden pakkien sisältöön kuuluu esimerkiksi hygieniatuotteita, lisäravinteita, kypärätarroja, soitin, saksia, ruuvareita, liimaa, nahkapaikkoja, tusseja, kynsisaksia, visiirin puhdistusainetta ja vauvan talkkia.

Vauvan talkkia jääkiekkoilijoiden pukuhuoneessa?
– Pelaajat laittavat sitä mailan tuppeen, jotta hanska liukuu siinä paremmin, Riku Koivunen selventää.

Viimeksi muutettu tiistai, 14 toukokuu 2013 16:42

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia