lauantai, 04 toukokuu 2013 19:02

Venäjälle avausvoitto Latviasta - "Venäjää vastaan ei voi tehdä virheitä"

Kirjoittanut Jari Mether
Ilja Kovalchuk Venäjän avauspelin jälkeen. Ilja Kovalchuk Venäjän avauspelin jälkeen. Pekka Salminen

Venäjä ja Latvia kohtasivat lauantain iltapäiväottelussa. Viestintä pelasi jäällä mainiosti paitsi joukkueiden sisällä, myös niiden kesken. Sikäläinen tikitalk sujui mainiosti venäjän kielellä ilman kielimuuria.

Latvia aloitti pirteästi, luistin liikkui ja tilanteita syntyi, toki myös Latvian päätyyn. Venäjän parempi kiekkokontrolli alkoi erän pidetessä näkyä ja Latvian alkuvauhti alkoi hiipua. Ottelu ratkesi käytännössä Venäjän kolmeen maaliin toisessa erässä, jonka jälkeen tilanne oli 4-0 ja ottelun päättyessä 6-0.

Latvian Roberts Jekimovs pelasi päättyneen SM-liigakauden SaiPassa ja on nyt tehnyt sopimuksen Ilveksen kanssa.

Roberts Jekimovs.

- Saimme hyvän startin peliin ja ensimmäinen erä oli ihan ok. Sitten teimme muutamia virheitä ja Venäjän tasoista joukkuetta vastaan vaan ei voi tehdä virheitä, ne kostautuvat, niin kuin tänään, Jekimovs kertasi ottelun tapahtumia.

Omasta pelistään Jekimovs ei halunnut juurikaan puhua.

- Täällä ollaan joukkueena ja pelit voitetaan tai hävitään yhdessä.

Venäjän joukkue on nimekäs ja sen mukaista on jälki kentällä. Ilja Kovalchuk teki joukkueensa viidennen maalin ja oli kutakuinkin tyytyväinen otteluun. Laukauksia pitää saada jatkossa vielä enemmän.

NHL:n lock-outin aikana Kovalchuk pelasi Venäjällä ja oli siitä ilmeisen tyytyväinen.

- Lock-out meni minulta hyvin. Pelasin kotikaupungissani Pietarissa ja sain olla paljon kotona. Se oli hyvää aikaa, Kovalchuk totesi.

Venäjän joukkueessa numerolla 10 pelasi Sergei Mozyakin. Tasan 30 vuotta sitten viimeisen maajoukkuevuotensa Neuvostoliiton maajoukkueessa pelasi eräs Alexandr Maltsev.  Mozyakin pelaa hyvin, mutta matkaa Maltsevin mittoihin on vielä.

 

 

 

Viimeksi muutettu lauantai, 04 toukokuu 2013 19:15

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia