lauantai, 04 toukokuu 2013 16:56

Tim Stapleton: "Ihana palata Helsinkiin"

Kirjoittanut Leeni Pellinen
Tim Stapleton Mixed Zonella voitetun avausottelun jälkeen. Tim Stapleton Mixed Zonella voitetun avausottelun jälkeen. Matti Nenonen

Yhdysvallat avasi MM-kisat päiväpelillä Itävaltaa vastaan. Suomalaiselle kiekkoyleisölle tuttu Tim Stapleton kertoo, että avauspelin voitolla on joukkueelle valtaisa merkitys. 

- Meillä ei ole takana pitkää valmistavaa leiriä vaan kokoonnumme ensimmäisen kerran vasta pari päivää ennen kisoja. Siitä syystä ensimmäisen pelin voitto oli meille arvokas. 

Aikaiseen otteluaikaan pelaajat ovat tottuneet myös NHL- ja KHL-liigassa, mutta tämän päivän pelin suurin haaste oli se, että pelaajat eivät ole vielä täysin sopeutuneet Suomen aikaan ja osa heistä oli herännyt jo aamuyöntunteina.  

- Saimme peliin huonon alun ja ensimmäinen erä oli meiltä hidasta peliä. Otteluiden alkua on pakko jatkossa parantaa, muuten vastustajat iskevät surutta, Stapleton kertaa ottelua. 

Stapletonin mukaan joukkue heräsi peliin toisesta erästä alkaen, kun joukkue otti pelinhallintaa itselleen ja piti kiekkoa. Stapleton itse pääsi ottelussa iskemään joukkueensa kolmannen maalin reboundista maalin edestä reppun. 

- Vähän jäin kaipaamaan Jokerifanien tapaa huutaa maalintekijän sukunimi, Stapleton kertoo hymyillen. Stapletonilla on muutenkin hyvin lämpimät muistot SM-liigasta. Hän pelasi Jokereissa kaudet 2006-208. 

- Jokerit on ollut yksi parhaimpia organisaatioita, joissa olen urallani pelannut. Nyt pelaan maajoukkueessa paljolti juuri siitä syystä, että halusin tulla Helsinkiin. Olen kaivannut tätä kaupunkia. 

Dynamo Minskin KHL-joukkueessa pelaava Stapleton sanoo, että USA etenee turnauksessa peli kerrallaan ja yrittää parantaa peliä jokaiseen otteluun. Joukkueen tavoite on selkeä. 

- Mitali on tavoitteena. Värillä ei ole väliä, mutta totta kai kulta on se suurin unelma, Stapleton päättää. 

Viimeksi muutettu lauantai, 04 toukokuu 2013 17:08

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta