lauantai, 04 toukokuu 2013 15:44

Maikkari julkisti hurjat katsojaluvut MM-kisojen avauksesta - "Hallit pullollaan, katsojaluvut kasvussa"

Kirjoittanut Leijonat.fi toimitus
Leijonien grillijuhlat käynnistyivät hienosti sekä Areenalla että kotikatsomoissa. Leijonien grillijuhlat käynnistyivät hienosti sekä Areenalla että kotikatsomoissa. Siiri Markkanen

MTV MEDIA julkisti lauantaina ensimmäiset katsojalukutiedot perjantaina käynnistyneestä MM-turnauksesta. - Suomalaisten kiinnostus Leijonia ja MM-kisoja kohtaan ei ole katoamassa mihinkään, sanoo Jorma Härkönen, MTV MEDIAn internet- ja kuluttaja liiketoiminnan johtaja.

Suomi aloitti jääkiekon MM-kisat jännittävällä voitolla Saksaa vastaan. Petri Kontiolan huikea tasoitusmaali 3. erän lopussa ja Veli-Matti Savinaisen ohjaus jatkoajalla siivittivät TV-katsojamäärät huippulukuihin MTV MEDIAn kanavilla.

Suomi-Saksa-ottelu esitettiin suorana sekä MTV3:lla että MTV3 MAX Sport 1 -kanavalla, joka seuraa MM-kisoja 24/7-rytmillä.

Yhteensä ottelua seurasi MTV3 - MTV3 MAX Sport 1 -kanavilta siis lähes 1,3 miljoonaa suomalaista (ottelun keskiarvo), mikä peittosi viime vuoden MM-kotikisojen avausottelun lukeman (n. 1,2 miljoonaa). MTV3-kanavalla katsojia oli lähes 1,1 miljoonaa.

Parhaan vartin aikana kolmannessa erässä ruudun ääressä oli molemmat kanavat yhteenlaskettuna yli 1,5 miljoonaa suomalaista. Kun lasketaan yhteen kaikki vähintään 3 minuuttia ottelua katsoneet, nousee luku yli 2 miljoonan.

- Suomalaisten kiinnostus Leijonia ja MM-kisoja kohtaan ei ole katoamassa mihinkään. Hallit ovat heti pullollaan ja TV-katsojaluvut vain kasvussa. MTV3 MAX Sport 1 -kanavan 24/7-kisaseuranta ei olisi voinut lähteä huikeammin käyntiin, sanoo Jorma Härkönen, MTV MEDIAn internet- ja kuluttaja liiketoiminnan johtaja.

TV-katsojaluvut (MTV3 ja MTV3 MAX Sport 1):
1 269 0000 (ka.)
1 516 000 (paras vartti 22.15-22.30)
Yhteensä ottelua seurasi yli 2 miljoonaa suomalaista (väh. 3 min yhtäjaksoista katselua)
Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus, AdEdge, yliyönluvut

Sosiaalinen media olennainen osa MM-kokemusta
MM-kisojen avauspäivä aktivoi Leijona-faneja myös verkossa. Yhteisöpalvelu Twitterissä lähetettiin #mmkisat-hashtagillä eilen yli 10 000 viestiä, joita nostetaan aktiivisesti myös MM-kisojen tv-lähetyksissä.

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia