perjantai, 03 toukokuu 2013 16:00

Mr. Ice hockey Göran Stubb: Jääkiekkoa vuodesta 1963

Kirjoittanut Jari Mether
Göran Stubb, Mr Ice hockey Göran Stubb, Mr Ice hockey Siiri Markkanen

Suomen yksi merkittävimmistä jääkiekkovaikuttajista, Göran Stubb, on tälläkin kaudella seurannut tiiviisti jääkiekkoa, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Tämäniltainen Suomi-Saksa –ottelu on järjestyksessään 185. tällä kaudella. Se on paljon jääkiekkoa! Mutta niinpä Stubb toimiikin edelleen kykyjenetsijänä organisaatiossa, joka työskentelee koko NHL:lle.

- Ensimmäiset kisani olivat vuonna 1963 Tukholmassa. Sen jälkeen vain vuoden 1972 Prahan kisat jäivät väliin perheenlisäyksen johdosta, Stubb kertaa viisi vuosikymmentä jatkunutta jääkiekkouraansa.

Laji on tänä aikana muuttunut paljon. Silloin esimerkiksi sellaiset maajoukkuepelaajat kuin Sven Tumba Johansson, Juhani Lahtinen ja Heimo Pulli kävivät kaikki päivätöissä. Tänään kyse on ammattiurheilusta.

- Pelaajat ovat tänään voimakkaampia, nopeampia ja taitavampia. Ja vauhtia on tullut huomattavasti lisää. Lisäksi varusteet ovat kehittyneet valtavasti, joten kyllä tänään voidaan entiseen verrattuna puhua eri pelistä, Stubb toteaa.

Göran Stubbin odotukset nyt alkavista kisoista ovat hieman kaksinaiset.

- Ei ole vielä oikein kisafiilistä, mutta kyllä se tästä nousee. Kaksi vuotta peräkkäin on kuitenkin kaksi vuotta. Tärkeää on huomata, että nämä kisat nostavat Suomessa SM-liigan arvoa, sillä tämänkertainen Suomen joukkueen runko tulee kotoisesta SM-liigasta. Sellaista ei ole tapahtunut moneen vuoteen, Stubb toteaa.

Viimeksi muutettu perjantai, 03 toukokuu 2013 16:08

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia