perjantai, 03 toukokuu 2013 14:25

Turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen toivoo kisakatsomoon hyvää urheiluhenkeä

Kirjoittanut Veera Manninen
Turvallisuuspäällikkö Ville Ketonen toivoo kisakatsomoon hyvää urheiluhenkeä Satu Kaarnakangas

Jääkiekon MM-kisat starttaavat tänään, perjantaina Suomessa ja Ruotsissa. Kisojen turvallisuuspäällikönä toimiva Ville Ketonen kertoo, mitä katsojan pitää tietää turvallisuudesta areenalle tullessa.

Helsingissä MM-kisojen turvallisuuspäällikkönä toimii viime vuoden tapaan Ville Ketonen.

- Minun tehtäviini kuuluu muun muassa yhteistoiminta viranomaisten kanssa ja turvallisuushenkilöstön ohjeistaminen. Kaikki asiat, jotka jollain tapaa liittyvät turvallisuuteen, kulkevat minun näppieni ohitse. Olen täällä sellainen turvallisuuden yleismies Jantunen, Ketonen naurahtaa.

Tämän kevään kisojen turvallisuusjärjestelyt eivät Ketosen mukaan poikkea pientä hienosäätöä lukuun ottamatta viime vuodesta.

Hartwall Areenan turvallisuusohjeet löytyvät kisojen info-ohjeista, joita saa areenan infopisteiltä.

- Kielletyt esineet on määritelty Suomen laissa, ja maalaisjärkikin sen sanoo: alkoholi, päihteet, toisen ihmisen vahingoittamiseen soveltuvat esineet sekä ammattimaiseen kuvaamiseen tarkoitetut kamerat ovat areenalla katsojalta kiellettyjä.

- Sallittuja puolestaan ovat hyvä kisa henki sekä sallitujen raamien mukaiset kannustusvälineet. Perussääntö muun muassa kannustuslakanan koolle on metri kertaa metri. Toivomme tietysti organisaation puolesta, että lakanoissa nähtäisiin hyvää urheiluhenkeä ja fiilistä nostattavia tekstejä. Tämähän on urheilutapahtuma, ei mielenosoitus, Ketonen painottaa.

Ketonen muistuttaa katsojia kääntymään järjestyksenvalvojan puoleen heti, jos tulee kysyttävää tai tapahtuu yllättävää.

- Järjestyksenvalvojia on areenalla runsaasti. Heitä voi aina vetää hihasta, koska heillä on omat ohjeet toimia erilaisissa tilanteissa, Ketonen kannustaa.

Viimeksi muutettu perjantai, 03 toukokuu 2013 14:28

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia