perjantai, 03 toukokuu 2013 13:59

Aran resepti Suomen joukkueelle

Kirjoittanut Jari Mether
Aran resepti Suomen joukkueelle Marko Hannula

Suomen jääkiekkomaajoukkueen monivuotinen, menestyksekäs päävalmentaja Hannu Aravirta toimii kotikisoissamme MTV3 MAX:n jääkiekkoasiantuntijana. Ara on kisojen avauspäivänä positiivisella, odottavalla mielellä.

- Maalivahtiosastolla ensireaktio oli tietysti pettymys, kun NHL:stä ja KHL:stä ei saatu yhtään maalivahtia mukaan. Mutta meillä on kolme nuorta, loistavaa maalivahtia, joilla kaikilla on hyvät kaudet takana. Kaikki ovat vähän kuin nuoria mäkihyppääjiä, eivät ole koskaan kaatuneet eivätkä ymmärrä pelätä mitään,  Aravirta heittää hymy suupielessä.

Aran mukaan se, ettei Suomen joukkueessa ole yhtään superstaria, voi olla Suomelle etukin. Esimerkiksi nelosketjussamme Hagman-Hytönen-Anttila on valtavasti potentiaalia ja se voi kasvaa turnauksen myötä vaikka kuinka suuriin mittoihin. Maalivahtien rooli on tietysti tärkeä ja sekä yli- että alivoimat pitää Aravirran mukaan saada plussalle.

Aran resepti Suomen joukkueelle on yksinkertainen.

- Ensimmäinen viikonvaihde on tärkeä. Kun tämäniltainen ottelu Saksaa vastaan, huominen Slovakia-peli ja maanantainen Ranska-ottelu hoidetaan niin, että näiden jälkeen plakkarissa on minimissään kuusi ja toivottavasti yhdeksän pistettä, ollaan saatu kisat hyvin käyntiin. Eikä sitten mielellään kohdata Venäjää kuolemanpelissä. Silloin on lähellä, että pelataan mitaleista.

Suomi kohtaa tänä iltana avausottelussaan Saksan. Aravirta oli seuraamassa Saksan perjantain aamujäitä, mutta niiden perusteella ei voi vetää johtopäätöksiä.

- Kummallakin on rutinoituneet joukkueet. Suomella on mukana joukko ensikertalaisia, mutta he ovat kaikki kokeneita pelaajia. Vanhimmat ensikertalaiset ovat yli kolmekymppisiä kavereita, joten kyllä he ovat kaukaloita kiertäneet, Aravirta toteaa rauhallisin mielin.

Aran reseptin mukaan tänään otetaan ensimmäiset kolme pistettä.

Viimeksi muutettu perjantai, 03 toukokuu 2013 14:11

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta