torstai, 02 toukokuu 2013 11:15

Tamin toive: "Nämä Leijonat näyttää mitä Leijonien kuuluu"

Kirjoittanut Anneli Kunnas
"If you can't stand the heat, stay out of the kitchen", lukee Juhani "Tami" Tammisen pitkän uran tunnustukseksi ja Veikkauksen KuningasVeikkaaja-kisan markkinoimiseksi pystytetyn patsaan kyljessä. "If you can't stand the heat, stay out of the kitchen", lukee Juhani "Tami" Tammisen pitkän uran tunnustukseksi ja Veikkauksen KuningasVeikkaaja-kisan markkinoimiseksi pystytetyn patsaan kyljessä. Jussi Svahn

Juhani "Tami" Tammisen pitkän uran kunniaksi pystytetty Aurinkokuningas-patsas tervehtii kisavieraita heti MM-kisateltan vieressä.

Hyväntuulinen Juhani "Tami" Tamminen vitsaili kotikisojen kynnyksellä pystytetyn 7,3 -metrisen Aurinkokuningas-patsaan juurella.

Vähän se on pieni, mutta menköön. Kaikkea ei voi saada kerralla. Onko se korkeampi kuin Litin patsas?

Tami, mistä patsas kertoo?
- Veikkauksen veljien luovuudesta ja tottakai se on otettava myöskin pitkän uran yhtenä tunnustuksena.

Millä mielellä olet mukana MTV3:n kisakommentaattorina?
- Tosi hyvällä mielellä. Nämä ovat mun kahdeksannet kotikisat. Olin mukana jo 1965 Tampereella isän kanssa katsomassa kun Mölli Keinonen heitti kiekkoa Ruotsin verkkoon. Sitten 1974 olin meidän ykköskentässä Vellu Ketolan ja Ville Peltosen isän Esan kanssa. Vuonna 1982 olin Suomen joukkueen kapteeni ja 1991 olin mukana Sveitsin maajoukkueen valmentajana. Ylen kommentaattorina toimin 1997 ja samoin 2003. Viime kisoissa olin MTV3:n tiimissä niinkuin tänäkin vuonna.

Aika hieno jatkumo.
- Matti Virmasen termein voi sanoa että näillä mennään.

 
 

Aurinkokuningas on julkaissut domtami.fi-sivuilla myös oman vaatemalliston.
- No joo, lähdetään siitä, että kaikilla pitää olla mahdollisuus pukeutua tyylikkäästi, niin upeiden leidien kuin kaikkien taistelijoidenkin. Näin ollen mallisto on laitettu liikenteeseen ja odotan siitä tosi kovaa hittiä. Toivon mukaan näemme niitä myös kisastudiossa.

Olet käyttänyt Suomen tämän vuoden kisajoukkueesta nimitystä altavastaajajoukkue.
- Tämä on urheilun ideaalitilanne. Eli urheilun vaikein tilanne on lähteä ennakkosuosikkina kuten viime vuonna kun meillä oli supertähtiä kuten Jussi Jokista, Mikko Koivua, Filppulaa ja Kari Lehtosta, ja pelattiin kotona ja päädyttiin neljänneksi.  Nyt meidän valmennusjohto on kääntänyt tilanteen ihan päälaelleen ottamalla muun muassa oman liigan nuorukaisia pelaajiksi. Toivotaan, että nämä Leijonat näyttää mitä Leijonien kuuluu.

Tami pitää Suomen ensimmäistä ottelua huomenna Saksaa vastaan erittäin tärkeänä. Jos se menee hienosti, on Suomen joukkueella mahdollisuus saada hyvä "flow" päälle. 

 
 
 
 
Viimeksi muutettu torstai, 02 toukokuu 2013 22:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia

A-maajoukkueen kausi 2019-20

7.-10.11.2019:
Karjala-turnaus (EHT), Helsinki
Pääsyliput: Ticketmaster

12.-15.12.2019:
Channel One Cup (EHT), Tshekki & Venäjä

6.-9.2.2020:
Beijer Hockey Games (EHT), Helsinki & Ruotsi

Vko 15, 2020:
2 x FIN-DEN (EHC, Nordic Cup), Suomi

Vko 16, 2020:
2 x NOR-FIN (EHC, Nordic Cup), Norja

Vko 17, 2020:
2 x SWE-FIN (EHC, Nordic Cup,) Ruotsi

30.4.-3.5.2020:
Carlson Hockey Games (EHT), Tshekki

8.-24.5.2020:
MM-kisat, Lausanne & Zürich, Sveitsi

A-maajoukkueen uutiset kausi kaudelta