sunnuntai, 20 toukokuu 2012 19:57

Tuomas Kiiskinen: ”Tshekin tehokkuus ratkaisi pelin”

Kirjoittanut Sami Koski

Leijonien kotikisataival päättyi huikean taistelun jälkeen tappioon MM-kisojen pronssipelissä: kisojen ensikertalaisen Tuomas Kiiskisen mukaan peli himmeimmistä mitaleista kaatui Tshekin parempaan viimeistelyyn.


– Kyllä nyt pettynyt tunnelma totta kai on. Emme onnistuneet maalinteossa. Tshekki puolestaan pisti kiekkoja maaliin todella kovalla prosentilla.

 

Kazakstan-ottelusta lähtien Leijonien kolmosketjussa pelanneen Kiiskisen mukaan otteluun latautumiseen ei ollut kotiyleisön edessä mitään ongelmia, vaikka eilinen Venäjä-peli päättyikin suureen pettymykseen.

 

– Kyllä sen näki, että latausta löytyi. Ensimmäinen kymppi oli taas aivan meidän käsissä, kun hallittiin peliä mielin määrin. Kun itse ei tee maaleja, niin usein pelissä käy juuri niin kuin tänään: vastustaja rupeaa saamaan kiekkoja pussiin, Kiiskinen pohtii.

 

Vaikka näissä kisoissa pelattiin ensimmäistä kertaa 16 päivään kymmenen ottelua, ei Kiiskisen mukaan sillä ole mitään väliä turnauksen lopputuloksen kannalta.

 

– Kyllähän tahti on kova, ja varsinkin, kun eilen pelattiin välierä ja tänään toinen näin tärkeä peli. Tilanne on kuitenkin jokaiselle joukkueelle sama

 

Vaikka Kiiskinen nosti hyvillä otteillaan osakkeita myös Jukka Jalosen papereissa ensi kevään MM-turnausta varten, ei Kiiskinen suostu spekuloimaan vielä ensi vuoden kisojen menestyksellä.

 

– Totta kai MM-kisat kiinnostavat joka vuosi. Joka vuosi Suomella on hyvä mahdollisuus huipulle. Ensi vuonna on kuitenkin aivan eri kaverit ja ei tiedä, miten menestytään. Nyt olisi ollut sen aika.

 

Huikeiden kiekkoilijoiden kanssa pelaaminen hieno kokemus”

 

Ensi kaudeksi KHL:n Donbass Donetskiin siirtyvä Kiiskinen oli tyytyväinen ensimmäisen MM-turnauksensa otteisiin pettymyksestä huolimatta. Miehen mukaan Mikko Koivun ja Valtteri Filppulan kaltaisten NHL-tähtien kanssa pelaaminen vetää kuopilaisen hiljaiseksi.

 

– Ensimmäisissä peleissä oli paljon energiaa ja mielestäni turnaus oli muutenkin ihan ok. Totta kai tulos oli pettymys. Tietysti Koivun ja Filppulan kanssa pelaaminen oli upea kokemus. KHL:ssä tarkoitus on kehittyä pelaajana, Kiiskinen pohtii.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia