sunnuntai, 20 toukokuu 2012 20:04

Tshekin pronssimitalisti Tomas Mojzis: "En ole päässyt yli Slovakia-tappiosta"

Kirjoittanut Tiina Pirilä

Tshekin joukkue marssi haastateltavaksi hyvillä mielin, mutta välierän häviäminen juuri rakkaalle viholliselle Slovakialle painoi yhä useammankin pelaajan mieltä.


Pronssiottelut ovat yleensä kahden hävinneen joukkueen asennetaistelu ja pelin usein vie se joukkue, joka jaksaa vielä kaivaa esiin voitontahdon. Tshekin 30-vuotias puolustaja Tomas Mojzis näki, että kisojen pronssiottelussa joukkueet esittivät yllättävän pirteitäkin otteita.

- En tiedä, oliko kyse välttämättä siitä, että henkisesti vahvempi joukkue voitti. Suomi pelasi todella hyvin. Jouduimme puolustamaan paljon ja olimme kyllä onnekkaitakin tänään, tuore MM-pronssimitalisti pohtii.

Tshekki tuli ottelun alkuun ryminällä ja ensimmäisen erän puolivälissä Petri Vehanen joutui venymään huipputorjuntoihin estääkseen Tsekin karkaamisen 2-0-johtoon. Mitä pidemmälle peli eteni, sitä enemmän Leijonat pääsi mukaan peliin. Tshekki iski kuitenkin tehokkaasti vastaiskuista.

- Ei Suomi mielestäni niin paljon kontrolloinut kiekkoa, ainakaan alussa. Alku oli meiltä erinomainen, siinä onnistuimme erityisesti. Kun pääsimme kahden maalin johtoon, annoimme Suomen pitää liikaa kiekkoa. Siinä vaiheessa olimme vähän liian tyytyväisiä ja Suomi pääsi enemmän kiekkoon ja kontrolloimaan peliä, Mojzis kertaa.

Raskas tappio naapurimaalle Slovakialle puhututti tshekkejä edelleen. Tomas Mojzis myönsi, että vaikka pronssi tuntuu nyt hyvältä, sitä ei vielä pysty arvostamaan riittävästi.

- Heh, en oikein vieläkään ole päässyt yli Slovakia-pelistä, mutta totta kai pronssimitali on aina parempi kuin neljäs sija. Mitali tuntuu hyvältä kuitenkin, sanoo TPS:ää menneellä kaudella edustanut tsekkipakki ja pitelee käsissään pronssista palkintoaan.

Tomas Mojzis sai Tshekin puolustuksessa mukavasti peliaikaa. Mies olikin varsin tyytyväinen MM-kisakokemukseensa.

- Oma turnaukseni meni ihan ok. Tuntui hyvältä päästä pelaamaan näissä kisoissa, päättää hymyilevä Tomas Mojzis.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia