sunnuntai, 20 toukokuu 2012 20:29

Leijonaluotsi Jalonen: "Ei tehty riittävästi maaleja"

Kirjoittanut Joonas Holste

Suomi sijoittui MM-kotikisoissa lopulta neljänneksi. Päävalmentaja Jukka Jalonen piti Leijonien sijoituksen kulmakivenä joukkueen maalintekotehokkuutta.


Tappio pronssiottelussa Tsekille näkyi pettymyksenä myös valmentaja Jalosen kasvoilla. Mitali MM-kotikisoista oli joukkueen tähtäimessä loppuun saakka.

- Samanlaiset tunnelmat tässä on kuin pelaajillakin. Ollaan kuitenkin oltu tekemässä töitä jo seitsemättä viikkoa ja totta kai tuntuu erittäin pahalta, että metalli ei roiku kaulassa, mies totesi ottelun päätyttyä.

Leijonat esiintyi Tsekkiä vastaan pelillisesti jo tutuksi tulleella kaavalla. Joukkue pyrki pitämään paljon kiekkoa ja oli aktiivinen hyökkäyspäässä. Leijonaluotsi oli harmissaan ottelun jälkeen etenkin joukkueensa tehottomuudesta maalipaikoissa. Hyökkäyspään virheet poikivat osumia myös omaan päähän.

- Tänään me hävittiin koska ei tehty riittävästi maaleja ja kaveri pisti paikoistaan sisään. Pelattiin ekan erän loppu kurittomasti jos niin voi sanoa. Se, että pelaa kovaa ja yrittää ei aina riitä, pitää osata pelata myös viisaasti. Harmittaa, että tsekkien toinen ja kolmas maali tuli meidän isoista virheistä hyökkäysalueella, sijoittumisvirheistä. Pelattiin siinä sitten hyökkäyksen kautta vähän yli-innokkaasti, Jalonen summasi pronssiottelun kulkua.

Leijonien valmistautumiseen ja lataukseen pronssiottelun alla Jalonen oli tyytyväinen. Tehokkuus maalipaikoissa oli kuitenkin ratkaisun avain sunnuntain ottelussa.

- Kyllä tänään hyvä latinki oli. Oltiin alussa teräviä, muutamalla pelaajalla oli hyvät paikat laittaa kiekkoa riman alle, mutta kun ei kohoo, niin ei kohoo, päävalmentaja kiteytti.

MM-kotikisojen yhteydessä käytiin ennakkoon paljon keskustelua median ja yleisön asettamista paineista. Ylimääräinen toiminta kotikisojen ympärillä ei Jalosen mukaan kuitenkaan häirinnyt joukkueen tekemistä. Päävalmentajan kommenteista paistoi joukkueen tyytyväisyys järjestelyihin.

- Erittäin hyvin hoitui kaikki kotikisojen asiat. Se miten me pelattiin tänään tai muuten sillä ei ollut mitään tekemistä median tai minkään muunkaan pyörityksen kanssa. Meillä oli täydellinen työrauha ja voitiin keskittyä vain siihen oleelliseen. Kaikki asiat median kanssa ja joukkueen kanssa toimi. Kotiyleisöltä saatiin hienosti tukea, etenkin silloin kun sitä ansaittiin, Jalonen kommentoi.

Leijonien peliä tai pelitapaa Suomen joukkueen käskijä ei lähtenyt tarkemmin vielä tässä vaiheessa arvioimaan. Päävalmentaja halusi kuitenkin kiittää joukkueen asennetta ja työntekoa turnauksessa.

- Väitän, että me oltiin vähintään yhtä hyviä vastustajien kanssa kenttäpelissä, mutta maalinteon tehokkuudessa jäätiin sitten aikalailla jalkoihin. Varsinkin niissä paikoissa, missä vastustajalla oli niitä huippuyksilöitä jäällä. Kyllä joukkue kuitenkin teki koko ajan todella hyvin töitä ja sitoutuneesti. Kyllä he varmaan yritti toteuttaa pelitapaa ja joskus ajatus vain lähtee laukkaamaan ja tänään siitä pari maalia kolahti omiin. Kylmyys ja harkinta ehkä vähän puuttui tietyissä tilanteissa, mies analysoi.

Yksilöiden osalta Jalonen jakoi tunnustusta ykkösketjunsa pelimiehille. Risuja mies jakoi ainoastaan pelaajien viimeistelystä.

- Koivun Mikon ketju esitti aika huikeeta peliä pelistä toiseen. Johtajuutta ja kyllä pakkipari Hietanen-Mäenpääkin siinä ihan hyvin luuti siinä takana. Tottakai siinä oli pojillakin ehkä paikkoja tehdä vähän enemmän maaleja, paikkamäärä oli aikamoinen. Pojat loi niitä kyllä huikean määrän, Jalonen pohti.

 

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 01:31

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia