maanantai, 28 toukokuu 2012 16:29

Kaikilla Suomen peleillä miljoonayleisö MM-kisoissa

Kirjoittanut

kaikki_pelissa_644.jpg

Jääkiekon MM-kisojen mediaoikeudet siirtyivät MTV Oy:lle toukokuussa 2011 ja turnaus televisioitiin tänä keväänä ensimmäistä kertaa MTV MEDIAn kanavilla. CANAL+:n, MTV3:n ja AVAn lähetykset keräsivät miljoonayleisön kaikkien Suomen pelien aikana.


– Oli kunnianhimoinen tavoite lähteä ensikertalaisena televisioimaan kisoja kattavammin kuin koskaan aikaisemmin MM-jääkiekon historiassa. Kokonaisuudessaan kaikki sujui käsikirjoituksen mukaan ja voimme olla erittäin tyytyväisiä tähän projektiin, sanoo MTV MEDIAn MM-projektin johtaja Jorma Härkönen.  

MTV MEDIA tuotti MM-turnaukseen liittyen tv-ohjelmaa ennätykselliset 700 tuntia, josta 270 tuntia oli suoria lähetyksiä.  

Katsojilta MTV MEDIAn suuntaan tuli eniten positiivista palautetta kisojen ajaksi avatun CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavan monipuolisesta ohjelmistosta. Tuotantokokonaisuus sai kiitosta myös kisojen media- ja markkinaoikeuksia hallinnoivalta Infront Sports & Media AG:lta.

– MM-yhteistyömme alkoi erinomaisesti. MTV MEDIAn uusi lähetysrakenne ja tuotannon tavoitteellisuus johti loistaviin tuloksiin sekä antoi erittäin positiivisen signaalin tulevaa ajatellen niin kansainväliselle liitolle kuin MM-kisojen yhteistyökumppaneillekin, summaa johtaja Joachim Herzer Infrontista.

MM-kisojen tv-lähetysten katsojalukujen perusteella jääkiekko on edelleen suomalaisten suosikkilaji. CANAL+:lla MM-lähetyksiä seurasi kisojen aikana 750 000 katsojaa. Vapaasti katsottavien MTV3:n ja AVAn lähetykset puolestaan tavoittivat noin 3,4 miljoonaa katsojaa.

– Katsojamäärät ylittivät odotukset. Katsojaennätyksiä kirjoitettiin uusiksi melkein kaikissa peleissä puolivälieriin asti. Jos Suomi olisi pelannut finaalissa, olisi varmasti saavutettu huikea tulos, Härkönen sanoo.

Jokaisen Suomen pelin aikana MTV MEDIAn kanavien keskikatsojamäärä ylitti miljoonan rajan. Helatorstaina 17.5. USA–Suomi-ottelussa keskikatsojamäärä nousi parhaimmillaan 1,8 miljoonaan. MM-lähetysten katseluosuus oli korkeimmillaan Suomen ja Tshekin välisen pronssiottelun aikana, jolloin 83 % tv:tä katsovista suomalaista katsoi MM-jääkiekkoa joko AVAlta tai CANAL+:lta.

MM-kisoja seurattiin ahkerasti myös MTV MEDIAn netti-tv-palvelussa. Katsomo.fi-palveluun myytiin noin 34 000 katsomisoikeutta, joista suurin osa oli kaikkiin peleihin ja 24/7-kanavaan oikeuttavia kisapasseja.  

Maksu-tv-kanaville tilaajaennätys

MTV MEDIAn maksu-tv-kanavien tilaajamäärä nousi MM-kisojen aikana uusiin ennätyslukemiin. MTV3 kanavapaketilla ja CANAL+:lla oli kisojen päättyessä yhteensä noin 660 000 tilaajaa. Kokonaismäärä on kasvanut vuoden 2011 toukokuusta 160 000 tilaajalla.

– Kasvun taloudellista vaikutusta voidaan arvioida vasta myöhemmin. Kaikki riippuu siitä, kuinka moni uusista asiakkaista jatkaa tilaustaan vielä kisojen jälkeen, Härkönen kertoo.

Oma MM-kanava myös ensi vuonna

MTV MEDIAlla on MM-jääkiekon mediaoikeudet Suomessa vuoden 2017 kisoihin asti. Härkönen uskoo, että vuoden 2013 MM-kisat televisioidaan samaan tyyliin kuin tänäkin vuonna. Kaikki ottelut esitetään maksullisilla kanavilla ja vapaasti katsottavilla kanavilla nähdään Suomen pelit sekä turnauksen ratkaisuottelut.

– Jotain uudistuksia tullaan varmasti tekemään, mutta kokonaisuus pysynee pääpiirteissään ennallaan. Se on jo päätetty, että 24/7-kanava avataan myös ensi vuoden kisojen ajaksi.

Tv-lähetykset lukuina:
- 700 tuntia MM-jääkiekkoon liittyvää tv-ohjelmaa
- 270 tuntia suoria lähetyksiä kisojen aikana
- 17 vuorokautta kellon ympäri MM-jääkiekkoa CANAL+ MM-kiekko 24/7 -kanavalla
- 64 suoraa ottelulähetystä
- 170 suorat MM-uutiset
- 16 suoraa lähetystä Suomen joukkueen harjoituksista
- Lisäksi ohjelmistossa 24-osainen Leijonalegendat-sarja, edellisten pelipäivien parhaat palat ja ottelu-uusinnat.

Viimeksi muutettu tiistai, 02 lokakuu 2012 02:05

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia