tiistai, 19 huhtikuu 2011 20:24

Tässä Hämeen rykmentin tiedote Mikko Koivun astumisesta varusmiespalvelukseen

Kirjoittanut

Minnesota Wildin ja Suomen jääkiekkomaajoukkueen hyökkääjä Mikko Koivu aloitti varusmiespalveluksensa tiistaina 19.4.2011 Hämeen Rykmentin Urheilukoulussa Lahdessa, kerrotaan puolustusvoimien verkkosivuilla.


Hämeen rykmentin sivuilla asiasta kerrotaan näin:

"Tänä vuonna NHL-jääkiekkoilijan kesään kuuluu normaalin kauteen valmistavan harjoittelun lisäksi varusmiespalveluksen suorittaminen Hämeen Rykmenttiin kuuluvassa Urheilukoulussa. Koivun ensimmäiseen päivään varusmiehenä sisältyy mm. varusteiden noutamista, tutustumista varuskuntaan, tiedotustilaisuus ja vääpelin oppitunti. Illan päätteeksi ammattijääkiekkoilija lähtee urheilukomennukselle Leijonien matkassa kohti Tšekin EHT-turnausta ja siitä edelleen Slovakiaan jääkiekon MM-kisoihin.

Urheilukoulu on erikoisjoukko ja osa kansallista valmennusjärjestelmää, joka on tarkoitettu huipulla kilpaileville tai sinne pyrkiville nuorille. Urheilukoulussa nuori urheilija saa sotilasjohtajan koulutuksen sekä joustavan ja tavoitteellisen urheiluvalmennuksen myös varusmiespalveluksen aikana.

Urheilukouluun valitaan vuodessa yhteensä 150 urheilijaa. Palvelusaika on pääsääntöisesti 362 vrk, mutta 180 vuorokauden miehistökoulutukseen voidaan valita saapumiserää kohden 20–30 kriteerit täyttävää henkilöä, esimerkiksi Mikko Koivun kaltaisia ulkomailla työskenteleviä ammattilaisurheilijoita.

Sotilaskoulutuksessa Urheilukoulun erikoisalana on tiedustelu. Koulun ohjelma on rakennettu siten, että varusmies voi käyttää 55 % palvelusajasta valmentautumiseen omassa urheilulajissaan. Lahdessa on palvellut runsaat 5000 urheilijaa yli 50 lajista."

Olet nyt

Lisää A-maajoukkueen uutisia