Leijonat.fi

       

Ilves-kasvatti alkukauden paras tulokaspelaaja WHL:ssä

Aleksi Heponiemi takoi kahdella edellisellä kaudella Ilveksen B- ja C-nuorissa yhteensä 141 pistettä 70 ottelussa. Nyt pistetehtailu jatkuu Kanadassa. Aleksi Heponiemi takoi kahdella edellisellä kaudella Ilveksen B- ja C-nuorissa yhteensä 141 pistettä 70 ottelussa. Nyt pistetehtailu jatkuu Kanadassa. Kuva: Pasi Mennander

Kanadan pääjunioriliigoihin kuuluvan Western Hockey Leaguen viisi suomalaispelaajaa ovat antaneet erinomaisia näyttöjä osaamisestaan runkosarjan avausneljänneksellä. Pisteiden valossa kovimmat näytöt on antanut tulokassentteri Aleksi Heponiemi.


17-vuotias Aleksi Heponiemi pelaa vakuuttavaa debyyttikautta WHL:ssä. Swift Current Broncosia edustava Heponiemi on liigan tulokaspörssin ykkönen marraskuun alussa. Ilves-kasvatti on WHL:n syöttötilaston jaetulla viidennellä sijalla ja pistepörssin Top 20:ssä saldolla 4+15.

Viime kaudella keskushyökkääjänä pelaava Heponiemi takoi B-nuorten SM-sarjassa pisteet 25+40=65. Hänet palkittiin kauden päätteeksi sarjan parhaan hyökkääjän Esa Peltonen -palkinnolla.

Heponiemen tavoin Ilveksestä Pohjois-Amerikkaan siirtynyt Juuso Välimäki on pelannut myös erinomaisen alkukauden. Toista kauttaan WHL:ssä pelaava viime kevään U18 MM-kultajoukkueen kapteeni on puolustajien pistepörssissä kymmenentenä pistein 2+11.

Laitahyökkääjä Sami Moilanen on joukkueensa Seattle Thunderbirdsin paras pistemies. Tulokaspörssissä Moilanen sijoittuu kahdeksanneksi pistein 4+6.

Henri Jokiharju sijoittuu tulokaspuolustajien pörssissä kolmanneksi. 17-vuotias toisen polven kiekkoilija pelasi viime kaudella Nuorten SM-liigaa Tapparan riveissä.

U18-maailmanmestareista Eetu Tuulola oli pääosan lokakuusta sivussa kaukalosta, mutta palasi kuun lopulla tehokkaana: kolmessa viime ottelussaan Tuulola on kirjannut pisteet 3+1.

 

Suomalaispelaajat WHL:ssä 2016-17
Tilastot 3.11.2016

Heponiemi, Aleksi Swift Current 17. 4+15=19 4 +7
Välimäki, Juuso  Tri-City    16. 2+11=13 14 -1
Moilanen, Sami   Seattle    13. 4+ 6=10 2 -5
Jokiharju, Henri  Portland    16. 1+ 7= 8 6 +3
Tuulola, Eetu   Everett     6. 4+ 1= 5 2 +3

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: