Leijonat.fi

       

OHL: Suomalaispuolustaja huimassa pistevireessä

Vili Saarijärvi on ollut huikeassa lennossa OHL:ssä. Vili Saarijärvi on ollut huikeassa lennossa OHL:ssä. Kuva: Pasi Mennander

Puolustaja Vili Saarijärvi on ollut alkukauden suomalaistähti Kanadan junioriliiga OHL:ssä. RoKi-kasvatti Saarijärvi johtaa puolustajien pistepörssiä. Myös muut suomalaispelaajat ovat esiintyneet erinomaisesti alkukierroksilla.


18-vuotias Saarijärvi on merkkauttanut kahdeksassa ottelussaan peräti 11 syöttöpistettä. Maalitili on vielä avaamatta. Saarijärvi johtaa myös OHL:n syöttöpörssiä. Joukkueensa Flint Firebirdsin paras pistemies on joukkueensa ykkönen myös tehopörssissä saldolla +6.

Detroitin kolmosvaraus viime kesältä pelasi viime kaudella Yhdysvaltain junioriliiga USHL:ssä. Keväällä hän pelasi Pikkuleijonien MM-hopeamiehistössä ja tuli valituksi MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi.

Muista suomalaispelaajista hyökkääjä Petrus Palmu sijoittuu Saarijärven tavoin pistepörssin 20 parhaan joukkoon. Jokipoikien kasvatti on joukkueensa Owen Sound Attackin paras pistemies lukemin 3+6=9.

Debyyttikauttaan Pohjois-Amerikassa pelaava 17-vuotias Jokeri-kasvatti Olli Juolevi on puolustajien pistepörssin seitsemäs ja tulokkaiden kolmonen.

 

Suomalaispelaajat OHL:ssä 2015-16

Vili Saarijärvi, Flint     8. 0+11=11 +6  4
Petrus Palmu, Owen Sound    7. 3+ 6= 9  0 10
Juho Lammikko, Kingston    7. 3+ 3= 6 +2 12
Olli Juolevi, London      7. 1+ 5= 6 +7  0
Julius Nättinen, Barrie    5. 1+ 4= 5 -1  2  
Markus Niemeläinen, Saginaw  6. 0+ 2= 2 -5  2

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: