Leijonat.fi

       

Raaseporin jäähalli kurkottaa jo kohti taivasta!

120326_Raaseporin_halli_046.jpg

Ensin oli suunnitelma, sitten veden täyttämä mutainen kuoppa. Syksyllä muurattiin peruskivi, viimeisteltiin maapohja ja talvella hoidettiin valutyöt. Maanantaina 26. maaliskuuta Raaseporin jäähallin työmaalla saavutettiin jälleen yksi virstanpylväs, kun palkki- ja runkoasennukset käynnistyivät upean aurinkoisessa kevättalven säässä.- Aurinko paistaa, myös projektille, halliyhtiön puheenjohtaja Jan Lindholm totesi maanantaina töitä seuratessaan.

Halli nousee Karjaan urheilupuiston alueelle Sisu Arenan viereen. Vaikka rakennustyöt ovat vielä pahasti kesken, runkoasennusten käynnistyminen antaa hanketta seuraaville vahvan signaalin - kyllä, tänne todellakin nousee jäähalli! Paikallisia jääkiekkoihmisiä ilahduttaneet hallisuunnitelmat ovat nyt konkretisoitumassa.

120326_Raaseporin_halli_042.jpg

Täysin alkuperäissuunnitelmien mukaan hanke ei kuitenkaan ole edennyt. Loppuvuodesta paljastui, että alkuperäinen kolmen miljoonan euron budjetti ei riitä kattamaan hallin rakennuskustannuksia. Maapohja osoittautui huomattavasti hankalammaksi kuin pohjatutkimukset olivat antaneet ymmärtää. Perustusten ja hallin rakenneratkaisujen kustannukset nousivat.

- Jouduimme neuvottelemaan ja vääntämään kustannuksista pääurakan kohdalla. Haimme parhaan ratkaisun ja pääsimme eteenpäin. Ikävänä yllätyksenä kustannusten nousu tuli ja aikaa meni, Lindholm summaa.

Uuden tilanteen myötä jäähallihankkeen kustannukset nousivat 17 prosenttia. Hallin kokonaisbudjetti on 3,5 miljoonaa euroa. Lisäkustannukset tullaan kattamaan osin lisälainalla ja osin yksityistä osuutta kasvattamalla.

- Tällä hetkellä työskentelemme tuon puolen miljoonan euron kattamiseksi. Ratkaisemme asian niin, että kustannusten nousu ei kohdistu myymiemme jäävuorojen hintoihin, Lindholm sanoo.

Syyskauden 2012 jääaikavarausten myynti käynnistettiin helmikuussa.

120326_Raaseporin_halli_078.jpg

- Vuoroja löytyy vielä, myös erittäin hyviin ajankohtiin. Kannattaa olla liikkeellä hyvissä ajoin, Lindholm kannustaa.

Ylimääräisistä budjettineuvotteluista huolimatta hallin aikataulu on kutakuinkin alkuperäisessä muodossaan. Hallivuoroja myydään 15. lokakuuta alkaen, mutta tavoitteena on saada upouusi halli harjoituskäyttöön jo syys-lokakuun vaiheessa.

Raaseporin jäähallin sivut
Ice Team Raseborgin sivut
Leijonat.fi:n Raasepori-seurannan löydät täältä

Leijonat-lehti ja leijonat.fi -verkkopalvelu seuraavat Raaseporin hallin rakennustöitä alusta loppuun. Seurantamme ei kuitenkaan pääty hallin valmistumiseen vaan päivään, jolloin ensimmäiset paikalliset junioripelaajat valtaavat kaukalon!

120326_Raaseporin_halli_090.jpg

120326_Raaseporin_halli_003.jpgSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: