torstai, 18 syyskuu 2014 16:26

Mennander: "Materiaalia olisi ollut kirjasarjan tarpeiksi"

Kirjoittanut Petteri Ikonen
Ari Mennander (vas.) ja Teemu Selänne Teemu-kirjan julkistustilaisuudessa torstaina. Ari Mennander (vas.) ja Teemu Selänne Teemu-kirjan julkistustilaisuudessa torstaina.

Teemu Selänteen mittavaan peliuraan mahtuu monenlaisia vaiheita ja tarinoita. Ensimmäinen kirja Teemun urasta julkaistiin jo vuonna 1993, jolloin Teemun isän Ilmari Selänteen teos Teemu julkaistiin.

Tuossa teoksessa käydään tarkasti läpi Teemun lapsuus- ja nuoruusvuodet sekä ensimmäiset vuodet miesten sarjoissa Jokerien liiga- ja divisioonajoukkueissa. Ilmari Selänteen teos huipentuu Teemun ensimmäisen NHL-kauteen, jolloin hän teki edelleen voimassaolevan tulokkaiden maali- ja piste-ennätyksen 76+56=132.

- Teemun uran varhaisvaiheet käydä tarkasti läpi myös tässä uudessa teoksessa. Halusimme Teemun kanssa rakentaa hyvän pyramidin kivijalan teokselle selostamalla taustat kunnolla. Fakta on myös se, että vain noin 20 prosenttia tämän uuden Teemu-kirjan lukijoista on lukenut sen Ilmari Selänteen kirjoittaman teoksen, Ari Mennander kertoo.

- Kaiken kaikkiaan materiaalia olisi ollut kirjasarjan tarpeiksi. Yhtään lisähaastattelua ei tarvitsisi enää tehdä, vaan materiaaleista voisi tehdä vaikka kolmiosaisen kirjasarjan.

Selänteestä julkaistiin viime vuonna myös dokumenttielokuva.

- Minun mielestäni nämä kaksi tuotosta täydentävät hyvin toisiaan. Kirjassa mennään tietysti aina syvemmälle kuin elokuvassa. Jossain vaiheessa oli suunnitelma, että kirja julkaistaan samaan aikaan elokuvan kanssa. Onneksi odotettiin ja jouduttiin odottamaan vielä vuosi kirjan kanssa ja saatiin Sotshin olympialaiset mukaan kirjaan, Teemu Selänne tuumii.

 

 

Olet nyt

Lisää mediauutisia