Leijonat.fi

       

Opiskeluapuraha lähes sadalle huippu-urheilijalle – Viisi jääkiekkoilijaa mukana URA-apurahan saajien joukossa

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) jakoi viime viikolla 97 urheilijalle opiskeluapurahan lukuvuodelle 2016-2017. Jääkiekkoilijoista apurahan saivat Mira Jalosuo, Satu Kiipeli, Anna Kilponen, Mira Kuisma ja Emma Nuutinen.


Vuonna 1972 presidentti Kekkosen toimesta perustetun säätiön tarkoituksena on edistää urheilijoiden ammatinvalinnan ja ammattiin valmistautumisen hyväksi tehtävää työtä sekä tukea aktiiviuransa lopettaneiden urheilijoiden kouluttautumista. URA-säätiö on jakanut opiskeluapurahoja yhteensä jo yli 4 miljoonan euron edestä.

Lukuvuodelle 2016-17 URA-apurahaa haki ennätyksellisen suuri määrä urheilijoita. Hakijoita oli yhteensä 479, mikä on yli 20 % edellisvuotta enemmän. Opiskeluapurahan saajat edustavat kesä- ja talviolympialajeja, ei-olympialajeja ja vammaisurheilua – yhteensä neljääkymmentä eri lajia.

Apurahan sai 54 miestä ja 43 naista. Heistä yli 60 % opiskelee yliopistossa, reilu viidennes ammattikorkeakoulussa ja 15 % ammatillisessa oppilaitoksessa. Kaksi kolmesta apurahan saajasta kuuluu urheiluakatemiaan. Neljätoista apurahaurheilijaa opiskelee ja valmentautuu ulkomailla.


 

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: