Leijonat.fi

       

Noora Hautamaa – tulevaisuuden olympialupaus testissä

Noora Hautamaa Suomesta (vas.) ja Laura Kraus Itävallasta ovat kämppiksiä viikon ajan Vierumäellä Noora Hautamaa Suomesta (vas.) ja Laura Kraus Itävallasta ovat kämppiksiä viikon ajan Vierumäellä

Noora Hautamaa on yksi Women’s High-Performance Campille valituista tulevaisuuden olympialupauksista. Vierumäellä nuoret urheilijat elävät viikon ajan 24 tuntia vuorokaudessa täydellistä huippu-urheilijan elämää.


− Meillä on leirillä useampi treeni päivässä eri teemoilla. On jäätä ja oheisia. Entiset huippupelaajat antavat uravinkkejä, saamme henkistä valmennusta, tietoa ravinnosta, meitä testataan ja huolletaan ihan viimeisen päälle, Hautamaa kertoo viikon ohjelmasta. 

16-vuotias Hautamaa nauttii kansainvälisestä harjoitusilmapiiristä. 

− On oikeastaan aika hienoa, kun kaikki tapahtuu englanniksi. Tässä oppii jääkiekon lisäksi muutakin. 

− Minulle on tärkeää päästä mittaamaan tasoani ikäluokan kansainvälistä kärkeä vastaan. Missä he menevät ja mitkä ovat omat vahvuuteni, Team Kuortanetta SM-sarjassa edustava Hautamaa miettii. 

Kovien harjoitusten lisäksi pelaajien sosiaalisia taitoja koetellaan leirillä yötä myöten. Hautamaan huonekaveriksi osui itävaltalainen Laura Kraus. 

− Ei me nyt kauheasti koko aikaa jutella, mutta yhteiselo sujuu hyvin. Hauskaa tutustua uusiin ihmisiin, Hautamaa sanoo.

Kansainvälisten joukkueenjohtajien mentorina tapahtumassa toimiva moninkertainen jääkiekon arvokisamitalisti Tuula Puputti tietää omakohtaisesti, että kokemuksia kannattaa kerätä.

− Harvalla naisella on vielä mahdollisuutta tehdä ammattilaisuraa jääkiekkoilijana. Tekemisen arvo on paljon kokemuksissa, ystävissä, kielitaidossa ja uusiin kulttuureihin tutustumisessa. 

Women’s High-Performance Camp Vierumäellä 9.-16.7. Lue lisää täältä.

 
 
Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: