perjantai, 27 toukokuu 2016 08:14

Team Mission voitti rullakiekon naisten SM-turnauksen

Kirjoittanut Katja Pasanen
Team Mission voitti rullakiekon naisten SM-turnauksen. Team Mission voitti rullakiekon naisten SM-turnauksen. Mia Airola

Rullakiekon naisten SM-turnaus pelattiin lauantaina 21. toukokuuta Keravalla.

SM-turnaus pelattiin tiukalla ohjelmalla yksinkertaisella sarjalla. Päivän urakan suoritti parhaiten Team Mission kukistaen finaalipelissä Ringjetsin numeroin 4-1. Pronssimitali meni HS-127:n matkaan, Juniors Ladiesien kaaduttua 2-0.

Finaalipelissä Team Missionin maaleissa olivat päärooleissa muutamat taiturit, sillä maajoukkuepaidankin niskaansa laittava Annina Rajahuhta tehtaili 2+1 ja Emma Terho 1+2.

Tässä joukkueessa oli myös aatelista mukana, sillä joulukuussa Teemu Selänteen kanssa samaan aikaan Jääkiekkoleijonaksi aateloitu kunniakkaan historian omaava naisleijona Tiia ”Kaura” Reima on edustanut vuodesta toiseen Team Missionia.

- Rullakiekossa on täysin erilaiset haasteet kuin jääkiekossa ja on kiva käydä vuosittain kokeilemassa miten kulkee, Reima tuumi.

- SM-turnaus on hieno tapahtuma, jossa tapaa niin vanhoja pelikavereita kuin muista lajeista tuttuja nimiä kuin erittäin mukavia uusia tuttavuuksia.

Odotettavaa on siis nähdä tämä hieno esikuva myös ensi vuoden kisoissa.

Monenlaisia joukkueita

SM-turnaus on pelattu yleensä kesäkuussa, mutta tänä vuonna se järjestettiin jo toukokuussa maajoukkuetapahtumien vuoksi. Naisten maajoukkue lähtee jo kesäkuun alussa harjoituspeleihin Espanjaan ja siitä suoraan Italiaan MM-kisoihin.

SM-turnaukseen ilmoittautui mukaan viisi joukkuetta. Osalle joukkueista osallistuminen on perinne vuodesta toiseen, yksi tällainen historiallinen, aina porukan mukaan keräävä joukkue on Team Mission.

Team Mission on kiertänyt SM-turnauksia toistakymmentä vuotta, riippumatta siitä onko ne pelattu Nokialla, Tikkurilassa tai Keravalla.

Ringjets sijoittui SM-turnauksessa toiseksi.

Toista vuotta mukana oli Lapinlahdelta saapunut ringetten parissa historiaa niittänyt joukkue pelaten nimellä Ringjets.

Tämä jääkiekon puolelle siirtynyt ringetteporukka vilisee kovia ringettesta tuttuja nimiä Anne Pohjola, Marjukka Virta ja Kati Koskelin sekä molempien lajien maajoukkuepelaaja Susanna Tapani.

Mukana oli myös HS-127, jossa oli yhdistelmä pelaajia. HS-127 sponsoroimalla haluaa muistuttaa vanhasta kunnon pihapelikulttuurista, ilmaisesta hauskanpidosta pelailleen. Heillä on tarjota muun muassa ilmainen kenttä Pasilassa.

HS-127 pokkasi pronssimitalit.

Tänä vuonna ensimmäisen kerran maailmanmestaruuskisoihin lähtee myös nuorten tyttöjen joukkue, ja kisatuntumaa SM-turnauksesta he olivat hakemassa nimellä Juniors Ladies.

Joukkueessa oli todella taitavia ja nopeita nuoria pelaajia, jotka pelasivat turnauksen hyvällä itseluottamuksella. Odotukset voivat olla luottavaisin mielin korkealla kesäkuun kisoissa.

Juniors Ladiesien valmentaja Marko Klemola oli tyytyväinen nuorten otteeseen ja piti turnausta hienona kokemuksena ennen MM-kisa koitosta.

- Päästiin tiukoissa peleissä toteuttamaan asioita joita harjoiteltiin viikko sitten maajoukkueleirillä. Lisäksi turnaus mahdollisti tytöille pelaamisen useita Suomen parhaita jääkiekko ja ringette pelaajia vastaan. Ainutlaatuinen mahdollisuus haastaa eri lajien huippuja ja mitata omaa tasoaan, Klemola tuumi.

Lopuksi hän huikkaa vielä, että toivottavasti pääsy MM-kisoihin innostaa myös uusia tyttöjä lajin pariin. Laji toimii loistavana oheisharjoituslajina niin jääkiekolle kuin ringettellekin.

”Hikinen, vauhdikas ja raskas”

Ainoa omalla sarjajoukkueellaan turnaukseen osallistunut joukkue oli Mia`s Princesses.

Inline Hockey Finlandin puheenjohtajan Mia Airolan luotsaama joukkue taisteli viimeiseen minuuttiin saakka pääsystä pronssipeliin, mutta joutui taipumaan Juniors Ladiesille.

Mia Airola kiittää kovasti kaikkia lyhyellä aikataululla järjestetyn turnauksen talkoolaisia, aktiivisille rullakiekon pelaajille ja vanhemmille. 

- Päivä oli hikinen, vauhdikas ja raskas, mutta tunnelma pysyi positiivisena ja peleistä nautittiin. Naisten rullakiekon taso nousee vuosi vuodelta, sitä on ilo seurata, Airola totesi.

Rullakiekkoahan voisi verrata kuumuudeltaan kamat päällä saunassa olemiseen, ja siinä sitten vielä tulee liikkua. Kaukalo on sama kuin jääkiekossa, mutta lajia pelataan neljällä neljää vastaan, joten luisteltavaa riittää.

Lisää maajoukkuetoiminnasta voit lukea ja kannustaa joukkueita matkalla kohti maailmanmestaruuskisoja osoitteessa: http://inlinehockeyfinland.fi/

 

Lisää uutisia kotimaasta