Leijonat.fi

       

Jääkiekkomuseo kunnioittaa Aarne Honkavaaraa ja juhlistaa Nuoria Leijonia

Suomen Jääkiekkomuseon kävijät pääsevät huomisesta alkaen tutustumaan Vapriikissa vieraillessaan perusnäyttelyn lisäksi kahteen ajankohtaiseen pienoisnäyttelyyn.


Aarne Honkavaara 1924 – 2016 -valokuvanäyttely kunnioittaa edesmennyttä Aarne Honkavaaraa.

Aarne ”Dynamo” Honkavaara oli parhaimmillaan sekä SM-sarjan että Leijonien johtava pelaaja, paras maalintekijä ja kapteeni. Honkavaara toimi myös sekä seurajoukkueensa että Leijonien valmentajana. Hän aloitti lajin tilastoinnin Suomessa ja toimitti ja julkaisi Jääkiekkokirjaa vuodesta 1960 alkaen. Honkavaaran panos Jääkiekkomuseon syntyyn ja sen alkuvuosien toimintaan oli keskeinen.

Nuoret Leijonat 2016 -näyttelyssä on esillä kymmenen huippuesinettä nuorten maailmanmestareiden kisataipaleelta.

Alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruudesta pelattiin vuoden vaihteessa Helsingissä. Nuorten Leijonien matkassa kulki parhaimmillaan yli kaksi miljoonaa suomalaista. Kotikisat kruunasi maailmanmestaruus, joka oli Leijonien neljäs kyseisessä ikäkausisarjassa. Turnaus toi näyttävästi yleiseen tietoisuuteen uuden lahjakkaan sukupolven energiset kiekkoilijat, joista useat olivat osoittaneet taitonsa korkealla sarjatasolla jo ennen maailmanmestaruutta.

Jääkiekkomuseo sijaitsee Tampereen Vapriikissa ja on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.  Jääkiekomuseon verkkosivut löytyvät täältä


Lähde: Suomen Jääkiekkomuseon tiedote 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: