Leijonat.fi

       

Juniorikiekon juhlaa Vaasassa tulevana viikonloppuna

Mini Aurora Cup on saanut nimensä Naisten SM-sarjan mestaruuspokaalin mukaan. Mini Aurora Cup on saanut nimensä Naisten SM-sarjan mestaruuspokaalin mukaan. Kuva: Suomen Jääkiekkoliitto

Suomen Jääkiekkoliitto yhdessä Juniori Sportin kanssa järjestävät kaksi suurta junioriturnausta Vaasassa tulevana viikonloppuna 8.-10. huhtikuuta.


Hockeykarnevalenin ja Mini Aurora Cupin käynnistyessä sadat tyttö- ja poikakiekkoilijat ympäri Suomen pääsevät kokemaan ikimuistoisia turnaushetkiä hienoissa puitteissa Vaasa Arenan neljässä kaukalossa. Turnaukset toteutetaan laajan talkoojoukon avustuksella.

Hockeykarnevalen on hyvin perinteikäs turnaus, joka on pelattu vuosittain eri puolella Suomea jo vuodesta 2003 lähtien. Hockeykarnevalen järjestetään nyt jo 17. kerran, mutta ensimmäistä kertaa Vaasassa.

Turnaus on tarkoitettu kaikille 2001-2003 syntyneille junioreille, ja siihen osallistuu 12 joukkuetta ja yhteensä 180 pelaajaa. Karnevaali alkaa perjantaina ja ottelut pelataan Vaasa Arenan kilpahallissa.

- Turnaus on kasvanut vuosien saatossa ja tärkeintä on reilun pelin henki. Ainutlaatuisen karnevaalista tekee se, että turnaus pelataan sekajoukkuein eli joukkueet kootaan eri seurojen pelaajista. Näin ollen kaikki pelaajat saavat varmasti uusia ystäviä turnauksen aikana, Hockeykarnevalenin toiminnassa sen perustamisesta lähtien mukana ollut Peter Ahlstedt kertoo.

Karnevaalin päätteeksi valitaan parhaat pelaajat joukkueeseen, jota kutsutaan Finnish Coast Team -02:ksi. FCT -02 on kaksikielisten seurojen edustusjoukkue, joka osallistuu turnaukseen Helsingissä.

Mini Aurora Cup viidennen kerran

Naisten SM-sarjan voittopokaalia kunnioittava nimikkoturnaus, Mini Aurora Cup, on tarkoitettu E-G -tytöille. Mini Aurora Cup -turnaus järjestettiin ensimmäisen kerran 2012 Varkaudessa Kymi-Saimaan alueella.

Vuonna 2013 turnaus järjestettiin Kisakalliossa (Etelä) ja kolmas Mini Aurora Cup pelattiin Porissa (Länsirannikko) 2014 ja neljäs Tampereella 2015 (Häme). Tänä vuonna Mini Aurora turnaukseen osallistuu yhteensä 210 tyttöpelaajaa ja 18 joukkuetta.

- Vaasan valikoituminen turnausjärjestäjäksi oli tarkkaan harkittua, turnausvastaava ja tyttökiekon taitovalmentaja Saara Niemi tuumii.

- Sportissa on alettu nähdä tyttö- ja naiskiekon arvo, ja siihen on alkanut resursseja löytymään. Liiga-kaupunkina Vaasa omaa suuren kasvupotentiaalin myös tyttökiekon puolella.

Mini Aurora Cup turnauksen aikana järjestetään tytöille myös lajikokeilua. Lauantaina 9. huhtikuuta kello15.00-15.45 pääsevät tytöt Niemen johdolla kokeilemaan jääkiekkoilun alkeita: luistelua, kiekonkäsittelyä ja peliä turvallisessa sekä hauskassa ympäristössä.

Juoniori Sportilla on tarkoitus tulevalla kaudella laittaa oma pienten tyttökiekkoilijoiden ryhmä pystyyn naisten ja C-tyttöjoukkueen lisäksi.

 

Lisätiedot:

Mini Aurora Cup

Tyttökiekon taitovalmentaja, Saara Niemi                             
Turnausjärjestäjä SJL                                                          

+358 50 3389621                                                                

saara.niemi@finhockey.fi                                                    

Keskimaa tyttökiekkotutor, Ove Kvist

Turnauspäällikkö

+358 400 894960

Ove_kvist@hotmail.com

 

Hockeykarnevalen

Tutor valmentaja, Robert Salo                                                  

+358 50 345 6542                                                            
robert.salo@juniorsport.fi                                                        

SJL/ konsultti, Peter Ahlstedt

+358 40 5008622

peter.ahlstedt@multi.fi    

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: