Leijonat.fi

       

Kelkkajääkiekkoilijat C-sarjan MM-kilpailuihin Serbiaan

Suomen maajoukkue osallistuu kelkkajääkiekon C-sarjan MM-kilpailuihin, jotka pelataan Serbian Novi Sadissa 23.–25. helmikuuta 2016.


Vuosi sitten Suomi karsi Helsingissä pääsystä B-sarjan MM-kilpailuihin Itävaltaa vastaan, mutta jäi rannalle kisoista maalin tappion myötä. Nyt maajoukkueeseen on noussut uusia pelaajia, kenties mielenkiintoisimpana heistä Palvelualojen ammattiliitto PAM:n toiminnanjohtaja Jyrki Konola.

Aikaisemmin mm. Antti Rinteen erityisavustajana toimineen Konolan vasen jalka jouduttiin amputoimaan polvesta alaspäin syövän seurauksena hänen ollessaan teini-ikäinen.

Suomi kohtaa C-sarjan MM-turnauksessa Itävallan sekä Belgian ja Hollannin yhdistelmäjoukkueen. Turnauksen voittaja etenee vuoden 2017 B-sarjan MM-kilpailuihin. B-sarjan kisojen kolme parasta joukkuetta puolestaan etenevät paralympiakarsintaan, joten teoriassa Suomellakin on tie vielä auki aina vuoden 2018 Pyeongchangin talviparalympialaisiin.

Tavoitteena käynnistää SM-sarja

Kelkkajääkiekko on Suomessa vielä melko uusi laji ja maajoukkueen kansainvälinen kokemus on ohutta. Se on sinänsä erikoista, sillä laji on kehitetty Ruotsissa jo 1960-luvulla. Suomen sijaan laji levisi kuitenkin ensin Norjaan, josta on tullut yksi lajin menestyneimmistä maista kautta aikojen.

2000-luvulla kelkkajääkiekko on lajiaktiivien voimin alkanut hiljalleen ottaa tuulta siipiensä alle. Toimintaa on tällä hetkellä Helsingin Karhu-Kissoissa, Tampereen Tapparassa, Jyväskylän JYPissä ja Oulun Kärpissä. Kevään aikana lajia pyritään rantauttamaan Turkuun.

- Tavoitteena olisi saada SM-sarja pystyyn. Pelaajia on tällä hetkellä noin 30, sanoo maajoukkuemaalivahti ja viimeiset noin kahdeksan vuotta lajia aktiivisesti eteenpäin viemässä ollut Timo Karko.

Toistaiseksi kelkkajääkiekko toimii vielä Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU:n alaisuudessa, mutta keskusteluja lajin integroimisesta Jääkiekkoliittoon on käyty. Jo nyt Jääkiekkoliitto tekee kelkkajääkiekon kanssa yhteistyötä mm. leiritysten muodossa.

Suomen joukkue kelkkajääkiekon C-sarjan MM-kilpailuihin Novi Sadiin:

Pelaajat:
Timo Karko (mv)
Aki Alestalo
Markku Hirvelä
Sakari Nuutinen
Harri Kangastie
Jani Roponen
Lasse Pakarinen
Jyrki Konola
Markku José Lara Vesikansa

Johtoryhmä:
Antti Kangas, valmentaja
Esko Laine, huoltaja
Antti Hirvelä, huoltaja
Petri Ryhänen, joukkueenjohtaja

Lähde:
Tiedote

 

 

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: