Leijonat.fi

       

Jyri Rönn on Liigan ja Jääkiekkoliiton erotuomarijohtaja

629 ottelua Liigassa, 263 KHL:ssä, kahdet olympialaiset ja lukuisat kansainväliset arvoturnaukset viheltänyt Jyri Rönn, 44, on Liigan ja Jääkiekkoliiton tuore erotuomarijohtaja. 


- Minulla oli jatkosopimustarjous KHL:ltä, mutta tämä oli selvästi paras vaihtoehto, Rönn iloitsee.

Tänään tehtävässään aloittava Rönn toimii jatkossa koko suomalaisen erotuomarikentän johtajana. 

Erotuomarijohtaja vastaa mm. erotuomaristrategiasta, koulutuksen ja rekrytoinnin kehittämisestä sekä kansainvälisestä toiminnasta. Ensimmäisessä vaiheessa tärkein tehtävä on kuitenkin huipputuomaritoiminnan uudelleen organisointi.  

- Liiton alaisten sarjojen tuomaritoimintaa on kehitetty viime vuosina merkittävästi, joten alkuvaiheessa erotuomarijohtajan työ painottuu erityisesti Liigan tuomaritoiminnan organisointiin ja kehittämiseen. Samalla käynnistyy huippusarjojen yhteisen tuomariorganisaation rakentaminen, Liigan toimitusjohtaja Kimmo Rannisto kertoo.

- Sekä Liiga että Jääkiekkoliitto tarvitsevat position, jossa voi keskittyä pelkästään erotuomaritoiminnan tason nostamiseen. Tämä on pitkän tähtäimen satsaus. 

Samoilla linjoilla on myös Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen.

- Koko suomalaisen jääkiekon kannalta on järkevää, että tuomaritoiminnasta vastaa jatkossa yksi organisaatio. Uskomme, että Rönnillä on mittavan uransa ja erotuomarikentän laajan tuntemuksensa kautta kyky ja näkemys, jota tarvitaan suomalaisen erotuomaritoiminnan kehittämisessä. 

 

Viimeksi muutettu

Tuoreimpia uutisiaSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: